Взривът, който избухна на 1 май до колата на главния

...
Взривът, който избухна на 1 май до колата на главния
Коментари Харесай

Месец след взрива до колата на Гешев МВР смята, че не е целял, нито могъл да убие

Взривът, който избухна на 1 май до колата на основния прокурор Иван Гешев по време на пътешестване, не е имал за цел, нито е могъл да го убие. Това сподели пред Би Ти Ви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Едновременно с това той акцентира, че гърмежът е осъществен от експерти.

Според самия Гешев гърмежът е

 Иван Гешев след гърмежа: Не ме е боязън, някой различен би трябвало да го е боязън Иван Гешев след гърмежа: Не ме е боязън, някой различен би трябвало да го е боязън

" При това умозаключение, за което съм безапелационен, този гърмеж не е могъл да убие основния прокурор, нито някой, намиращ се в купето на бронирания автомобил. Но този гърмеж е доста професионално направен, той или цели да го предизвести, или сплаши, или е нещо друго, друго от това. Работи се по всички версии ", сподели Демерджиев.

 " Моята тайфа против твоята тайфа ": до каква степен ще стигне войната сред прокурори, политици и другари

Министърът добави, че " има данни, които водят към лица, които могат да бъдат обвинени ". Разследващите са удостоверили постъпила при тях информация за престъпно проявен, който се е намирал в региона по времето на гърмежа, само че са открили, че той не е взел участие в подготовката и осъществяването на гърмежа. Анализират се и данните от няколко други телефона, чиито притежатели са имали съмнително придвижване в този регион. " Това е голям по размер доказателствен материал, който се проучва от нашите служби ", сподели министърът. Той уточни, че информацията се проучва от " Европол " и от партньорски служби.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР