Взривът, използван на Кримския мост, е бил изпратен от Одеса

...
Взривът, използван на Кримския мост, е бил изпратен от Одеса
Коментари Харесай

ФСБ продължава да твърди: От Одеса към Русе е била пратена бомбата, взривила Кримския мост

Взривът, употребен на Кримския мост, е бил изпратен от Одеса през  България, Грузия и Армения, твърди съветската Федерална работа за сигурност, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

 

Руската държавна организация се базира на формален отчет на ФСБ за следствието на гърмежа от събота. Името на България бе забъркано в неделя от Кремъл. Във вторник обаче българските служби опровергаха обвиняванията, че гърмежът и камионът са минали през България.
 
Като уредник на детонацията е посочен ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов.

За присъединяване в детонацията, избрана от Москва като терористичен акт, са арестувани петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения, заяви Ройтерс.

Припомняме, че през вчерашния ден нашите служби отхвърлиха транспортното средство да е тръгнало от страната ни.

„ Установено е, че уредник на терористичната офанзива на Кримския мост е Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, неговият началник Кирил Буданов, чиновници и сътрудници “, се споделя в известие на Центъра за връзки с обществеността (ЦВВ) на ФСБ.

Установено е, че взривното устройство е било укрито в рула със строително полиетиленово фолио на 22 палета с общо тегло 22,770 кг. В началото на август то било изпратено от пристанище Одеса до българския град Русе по контракт сред Translogistic UA LLC (Киев) и Baltex Capital SA
(Русе).

Трима украинци са взели участие в организирането на прехвърлянето на товари от България до пристанището на Грузия и по-късно в Армения: Михаил Цюркало, Денис Ковач, Роман Соломко, както и грузинските жители Иносаридзе Сандро, брокер на име " Леван " и арменския жител Артур Терчанян.

Товарът е бил от 29 септември до 3 октомври в Ереван. След това " GU AR GROUP " LLC (Армения, град Алаверди) изпраща на товара към " Лидер " LLC (Москва).

След това товарът е минал границата сред Русия и Грузия с товарен автомобил DAF с грузинска регистрация на Граничен контролно-пропусквателен пункт Горен Ларс. На 6 октомври товарът е доставен и разтоварен в базата за търговия на едро в Армавир в Краснодарския край.

На 7 октомври със съдействието на Соломко, украинският жител Володимир Злоб и петима други руснаци подправят документите за товара: като спедитор е посочен ТЕК-34 LLC (Уляновск) несъществуваща компания в републиката, като адресат е посочен Крим.

Същия ден палетите са натоварени в камиона на съветския жител Юсубов Махир, който отпътува за Симферопол, а на 8 октомври в 06:03 ч. е осъществена детонацията по време на придвижване по Кримския мост.

В същото време контролът върху придвижването на товара по целия маршрут и контактите с участниците в незаконната транспортна скица е реализиран от чиновник на Главно разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, който се показва като " Иван Иванович ". Той употребява неизвестен виртуален номер, както и номер, регистриран на украинеца Андрейченко Сергей.

„ В момента петима жители на Русия, трима жители на Украйна и Армения, които са взели участие в подготовката на закононарушението, са арестувани по наказателно дело “, се споделя в изказване на ФСБ.

Разследването продължава. На причинителите ще бъде потърсена отговорност, показват още от там.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР