Взрив е избухнал на разстояние от около 200 м от

...
Взрив е избухнал на разстояние от около 200 м от
Коментари Харесай

Взрив на 200 м от кортежа на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в Одеса

Взрив е избухнал на разстояние от към 200 м от кортежа на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, който през днешния ден е на посещаване в Одеса за среща с украинския президент Володимир Зеленски, заяви гръцката телевизия Скай.

Според информацията гърмежът е бил породен от нахлуване с дрон против кортежа на Зеленски. Гръцки държавни източници са удостоверили, че гръцката делегация е в сигурност и всичките ѝ членове са добре. Веднага след удара гръцкият конвой е трансформирал посоката си по инструкции на украинските служби за сигурност.

Според вестник " Прото тематика " същинската цел на офанзивата с дрон е бил кортежът на украинския президент Владимир Зеленски, придвижващ се на разстояние от 150 метра от гръцката делегация.

„ Всичко е наред с нас “, показва Ставрос Папаставру, член на гръцката делегация, пред вестника.

Медиите отбелязват още, че мощна детонация в Одеса е избухнала малко преди срещата на гръцкия министър председател с президента на Украйна. В региона незабавно бе оповестена въздушна паника.

Посещението на Мицотакис в Украйна не бе оповестено авансово. След срещата със Зеленски Мицотакис ще замине за Букурещ за конгреса на Европейската национална партия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР