Взиране в екраните на компютрите и смарт устройствата с часове.

...
Взиране в екраните на компютрите и смарт устройствата с часове.
Коментари Харесай

Как да предпазваме очите си

Взиране в екраните на компютрите и смарт устройствата с часове . Болката, зачервяването и умората в очите ни е наложителна.

Това, което оказва помощ против неприятните признаци, а би могло даже да предотврати увеличението на диоптъра, е йога. Да, както има йога за тялото, по този начин има и за очите. Има няколко елементарни извършения, които можем да вършим когато и да е.

 Снимка 348149

Без да съветваме да пропущаме профилактиката в лекарския кабинет, само че бихме могли да предотвратим ходенето по доктори с дискретни извършения, които можем да вършим даже на работното място.

Асаните в йогата са предопределени да оказват помощ на разнообразни органи в тялото. Ето за какво е напълно обикновено да има и йога за очи.

Отпускане на напрежението

Сядаме на стол с изправен тил и глава. Затваряме очи и възстановяваме дишането си с няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Разтриваме дланите си пламенно една в друга и ги слагаме на очите. Правим това няколко пъти, до момента в който усетим прелестно стопляне в региона. След това прокарваме нежно пръсти върху веждите, разтриваме слепоочията си и погалваме с ръце лицето си. Движенията наподобяват масаж на лицето и имат за цел да разсеят насъбраното напрежение в региона.

Мигане

След дългото взиране в екрана, при което незабелязано забравяме да мигаме, е хубаво да помогнем на окото си, когато създадем следната гимнастика - мигаме бързо десетина пъти, а по-късно затваряме очи за няколко секунди. Повтаряме това упражнение няколко пъти.

Фокусиране

Повдигаме едната си ръка на равнището на погледа. Свиваме я в пестник и изпъваме показалеца си нагоре. Фокусираме се върху него, а по-късно постепенно започваме да приближаваме пръста си и да го отдалечаваме, като не го изпускаме от взор. Повтаряме няколко пъти, като дишаме умерено.

Второ упражнение за разпределяне на очния мускул - Изправяме се до прозореца и задържаме взор върху носа си за няколко секунди. След това внезапно сменяме посоката и фокусираме в отдалечен обект на хоризонта. Повтаряме това придвижване няколко пъти.

Гимнастика

Когато усетим отмалялост в очите си, деликатно ги затваряме. След това ги отваряме и започваме постепенно местим погледа си наляво и надясно, нагоре и надолу, само че без да движим главата си. Упражнението е единствено за очи. След като повторим няколко пъти, може да създадем няколко кръга с очите си, като още веднъж сменяме посоката. Накрая се фокусираме върху носа си и приключваме серията със затваряне на очи за няколко секунди.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР