Взимам решения, които не мога да съгласувам с политически партии.

...
Взимам решения, които не мога да съгласувам с политически партии.
Коментари Харесай

Хинков: Ако не бях взел това решение за Пирогов, ще ме обвинят в безстопанственост

Взимам решения, които не мога да координирам с политически партии. Ако не бях взел това решение за " Пирогов ", ще ме обвинят в занемареност. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков за уволнението на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров в ефира на БТВ.

" Пирогов " не е инцидентно място и това го демонстрира този проблем - явно там се прикриват някакви ползи. Стар пироговец съм, бил съм 10 години там, тя беше сериозна стратегическа болница, само че през последните 10-15 години тя западна. Много лекари и екипи напуснаха, сподели професорът.

Това беше последната капка, която ме накара да сменя шефа на болничното заведение.

Без да съгласува с Министерство на здравеопазването шефът е направил три публични поръчки за инсталация, всяка на стойност 70 хиляди лева, направено е директно договаряне за кетеринг, с което е заобиколен законът, направени са други преговори без публични поръчки и без вземане предвид със Закон за обществените поръчки - това са тежки нарушавания, изясни Хинков.

Той е безапелационен, че шефът е направил персонални престъпления.134 страници е одитният отчет. В него насъбраните загуби към септември т.г. са в размер на 31,4 млн., има съществено нарушаване на загубите. Когато приказваме за съответен счетоводен резултат, виждаме, че едно дружество е декапитализирано, отсече той.

Бих изискал и промяна на Съвета на шефовете, само че е значимо да се обясни кой е съответният причинител на нарушаванията, съобщи Хинков.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР