Взети са проби от още 30 души, контактували със заразени

...
Взети са проби от още 30 души, контактували със заразени
Коментари Харесай

Внимание! Притеснителни новини за близките на съпрузите от Монтанско, починали от COVID-19

Взети са проби от още 30 души, контактували със инфектирани с ковид по време на честване на 70-годишнина в Лом на 29 февруари т.г. Това заяви регионалният шеф на Монтана Росен Белчев.
Резултатите от пробите ще станат известни в околните дни.
"Хората са открити от Регионалната здравна ревизия в Монтана, сега се изследват техните контакти, с цел да бъдат изследвани и те ", посочи Белчев.
Той напомни, че двама от участвалите в тържеството в ресторант "Валентино " в Лом на 29 февруари - съпрузи от монтанското село Василовци на 66 и 74 години починаха в болница "Пирогов " в София.
От всичките 24 души, взели участие в тържеството, 11 са инфектирани с ковид.
Сред тях са и две деца на 4 и 11 години - внуци на празнуващия рождения.
Предполага се, че болестта е тръгнала от брачната половинка на рожденика, която се завърнала от Италия двадесетина дни преди този момент, предава Българска телеграфна агенция.
Под домашна карантина сега в област Монтана са седем инфектирани с ковид. Трима от тях са в село Василовци и четирима в град Лом.
Засега те нямат недоволства, само че полицията ревизира дали съблюдават карантината.
"Проверяват се за прецизна карантина и хора от района, които са влезнали в страната през последните дни ", разгласи регионалният шеф.
В лечебните заведения в Монтана, Лом и Берковица през последните дни няма новоприети пациенти с остри респираторни болести пневмонии и грип.
"Заболеваемостта от грип в района е ниска ", разгласи Белчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР