Взети са мерки срещу вандалите, които редовно драскат и замърсяват

...
Взети са мерки срещу вандалите, които редовно драскат и замърсяват
Коментари Харесай

Братската могила с видеонаблюдение заради вандалите

Взети са ограничения против вандалите, които постоянно драскат и замърсяват Братската могила. От през вчерашния ден вътре към този момент има видеонаблюдение, което е обвързвано с общинския СОТ. Предстои районният кмет на „ Западен ” Димитър Колев да задвижи процедурата видеонаблюдение да бъде инсталирано и извън към алеите. Възложено е на шефа на Историческия музей Стоян Иванов да направи разбор и план-сметка какви средства ще бъдат нужни за възобновяване и реставрацията на скулптурните композиции, някои от които са мощно повредени. Целта е парите ще бъдат заложени в бюджета за идната година. Идеята е това пространство да се трансформира в зона за просвета, да бъде преосмислено, а най-хубавият метод това да се случи е посредством културата и изкуството.

Новината заяви зам.-кметът по просвета Пламен Панов по време на представянето на плана на българо – френския образен актьор и хореограф Християн Бакалов за промяна на три знакови градски пространства в Пловдив. Идеята е огромните съоръжения да трансформират образната среда на Гребната база, Младежкият център и Братската могила, като ги трансфорат в обекти на актуалното изкуство, с цел да насочат погледите на пловдивчани и гостите на града към тези изключителни места, които имат архитектурна стойност, носят памет и са значима част от живота на града.

В рамките на PURE PLOVDIV, с изключение на външната смяна, образните съоръжения ще предложат и разнообразни тематични прекарвания за посетителите, измежду които акции с присъединяване на доброволците от Младежкия център на Гребната база, образни лекции, полемики, креативен и просветителни работилници, артистични церемонии и други

Откриването на инсталацията на Братската могила ще се състои на 17 юни в 18.00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР