Вземанията на ОФК Пирин покриват задълженията, според предишния кмет на

...
Вземанията на ОФК Пирин покриват задълженията, според предишния кмет на
Коментари Харесай

Бившият кмет на Благоевград: Пирин може да покрие задълженията си

Вземанията на ОФК Пирин покриват отговорностите, съгласно предходния кмет на Благоевград Илко Стоянов. Това показва в позиция, изпратена до медиите Стоянов, във връзка вчерашно изявление на сегашния кмет Методи Байкушев, че общинският футболен клуб има големи задължения, като отговорностите към Национална агенция за приходите са в размер на 270 хиляди лв., а по сметките на Пирин няма никакви средства. В изявлението си Байкушев уточни, че все още Общината не може да поеме сигурно уговорката, че ще успее да избави клуба.

В позицията си предходният кмет Илко Стоянов споделя, че към 17 ноември (петък) задължението към Национална агенция за приходите е в размер на близо 174 хиляди лв., само че към същата дата вземанията на ОФК „ Пирин “ са в размер на 340 000 лв.. „ Вземанията произтичат от нотариално заверени контракти с други професионални футболни клубове и са безспорни. Плащанията по договорите бяха спрени, откакто Петър Занев напусна клуба, само че в този момент откакто ще бъде върнат като шеф, се надявам да бъдат възобновени. “, споделя още Илко Стоянов.

В позицията се показва, че заплатите на футболистите се дължат на 10-то число на месеца, идващ месеца на положения труд. „ Към 10 октомври, до момента в който съм настоящ кмет на община Благоевград, всички заплати са изплатени. От 10 ноември нататък и изключително след резултата от изборите, отговорността за ОФК „ Пирин “ мина напълно върху Методи Байкушев. “, споделя Стоянов и добавя, че е отговорност на новия кмет на Благоевград да убеди рекламодателите да продължат да популяризират с тима.

Равносметката демонстрира, че новият кмет и новият шеф на клуба поемат Пирин с позитивен баланс от малко над 165 хиляди лв., споделя Стоянов и добавя, че се дължи една заплата на личния състав и към седем хиляди лв. към разнообразни снабдители. Има и постоянен настоящ контракт с главния рекламодател в Пирин, споделя още някогашният кмет на Благоевград.

Стоянов показва още, че тимът е с доста по-добри спортно – механически индикатори от миналогодишните, следва да бъде приключено и построяването на съвременно изкуствено игрище в село Рилци, където ще може да се тренира и при зимни условия.

Футболният клуб на Благоевград стана изцяло общински, откакто през февруари тази година притежателят на отбора Пол Белогур се отдръпна от ръководството на Пирин и подари всички акции на Община Благоевград.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР