Вземане на информирано решение“ и достигане до общ език, зад

...
Вземане на информирано решение“ и достигане до общ език, зад
Коментари Харесай

Кирил Петков: По време на война трябва да се мисли държавнически, а не партийно

„ Вземане на осведомено решение “ и „ постигане до общ език, зад който всички да се обединят “ ще цели визитата на министър председателят Кирил Петков в Киев. Това съобщи министър-председателят в ефира на Нова телевизия. Премиерът ще посети украинската столица през идната седмица, като е поканил и представители на четирите партии в обединението да го съпроводят.

Българското държавното управление осъжда експанзията и поддържа присъединението на Украйна към Европейския съюз, сподели Петков пред Нова телевизия. Що се отнася до даването на военна помощ обаче, различията в обединението не престават, защото военна подкрепа към Украйна „ минава алената линия “ на  Демократична България и Българска социалистическа партия, съобщи премиерът и прикани „ съдружните сътрудници да спрат да мислят партийно “, тъй като „ по време на война би трябвало да се мисли държавнически “.

По време на тридневната аудиенция на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба сложи извънредно остро въпроса за българската военна поддръжка за страната му. Междувременно Народното събрание на съвещание на Комисията по външна политика реши, че за Украйна. Тази обтекаема дефиниция беше възприета след 20 дни безучастие от страна на депутатите в комисията, които отхвърлиха и двете оферти на ГЕРБ и " Демократична България " за изпращане на оръжия и муниции на украинската войска.

„ Когато не се мисли съдружно, когато не мислим по какъв начин можем да работим дружно, незабавно се изпада в рецесия, която разклаща цялата конструкция на обединението “, добави още Петков, давайки образец с различията при избора на шеф на Българска народна банка. 

Единствената кандидатура за шеф на Българска народна банка - Любомир Каримански от Има Такъв Народ - не съумя да събере болшинство в пленарната зала, като това беляза неуспеха на втория следващ опит за избор на шеф на централната банка в средата на април.  " За " Каримански гласоподаваха единствено 59 депутати - 25 от " ИТН ", 33 от Движение за права и свободи и един човек от ГЕРБ при поисканото прегласуване. Първият избор за Каримански беше анулиран по искане на ГЕРБ, когато групата тактически отхвърли да взе участие. 

" Не може трима от четиримата съдружни сътрудници да не сме сигурни, а да го издигнем, с цел да има непоклатимост. Ето тази непоклатимост няма да я има в България, непоклатимост на непоследователност няма да има ", разяснява Петков пред Нова телевизия. Той изрази вярата си въпреки всичко непоклатимост да бъде реализирана - " на база решения, даже посредством спор ".

В ефира на Нова телевизия, министър председателят Кирил Петков разяснява и тематиката Република Северна Македония. Има потребност от необятен спор по въпроса за Северна Македония, съобщи Петков: „ Ако отново развяваме лозунги, без да разбираме обстановката, най-вече да накараме една прилежаща страна още повече да не ни обича и да няма късмет да влезе в Европейския съюз “.

Българското държавно управление е гласувало, че ще пусне Република Северна Македония в посока Европа, по тази причина България би трябвало да се концентрира върху дълготрайната си тактика, заяви министър-председателят.

„ Трябва да качим Република Северна Македония на влаковете релси за Европа, само че критериите, които те би трябвало да извършват, да са ясно заложени от нас “, сподели Петков  в ефира на Нова телевизия.

Промяната в конституцията на Северна Македония, която да отбрани правата на българските жители в Македония, би трябвало да бъде обезпечена от Европейски Съюз, счита Петков. Според него условията на България би трябвало да са част от пакета ограничения, които Република Севера Македония да извърши, с цел да се причисли към Европейския съюз. Тези условия би трябвало да участват „ не като молби, а като отговорности “, счита Петков.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР