Вземаме мерки за подобряване на организацията на изборите, за да

...
Вземаме мерки за подобряване на организацията на изборите, за да
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Изборите трябва да са същите като последните. Тогава нямаше забележки

Вземаме ограничения за възстановяване на организацията на изборите, с цел да не се изкривява вотът, както с хартиените бюлетини, по този начин и с машините. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев при започване на днешното държавно съвещание във връзка организацията на идните на 27 октомври предварителни парламентарни избори. 

" Основната ни задача е организирането на почтени, свободни и транспарантни избори. По в този момент настоящото законодателство изборите се организират по два метода – с хартия и с машини. Нашите старания, на служебното държавно управление и на сътрудниците министри, които се занимават директно с изборите, са да се проведат по същия метод, по който се организираха последните. Там нямаше никакви забележки ",каза Димитър Главчев.

Служебният министър председател увери, че изпълнителната власт поддържа непрестанна връзка с Централната изборна комисия, която е натоварена с организацията и провеждането на вота. За това има и избран координатор – служебният министър на нововъведенията и растежа Росен Карадимов. 

" Направили сме оферти, чакаме да бъдат признати - които не бъдат, ще бъде осведомена обществеността. Аз чакам да бъдат признати ", сподели още Димитър Главчев. " Няма да престанат напъните, както във връзка с хартиените бюлетини, по този начин и във връзка с машините. Ще се следи процесът да бъде почтен, транспарантен и без операции ", увери Главчев. 

Държавният глава Румен Радев ще организира от 14:00 ч. през днешния ден среща с представители на институциите, виновни за подготовката на идните избори за Народно заседание и за гарантиране на честността на вота, оповестиха през днешния ден от прессекретариата на президента.

За присъединяване са поканени служебният министър на нововъведенията и растежа Росен Карадимов, избран от Министерския съвет за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков, и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, представители на Централната изборна комисия и на Държавната организация " Национална сигурност ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР