Взехме решение да не афишираме, че ще участваме в търга

...
Взехме решение да не афишираме, че ще участваме в търга
Коментари Харесай

Боил Банов: Надявам се следващата седмица портретът на Батенберг да бъде показан у нас

Взехме решение да не афишираме, че ще участваме в търга във Виена за портрета и движимостите на княз Александър I Батенберг, с цел да можем да придобием предметите на естествена цена. Това разгласи в ефира на БТВ министърът на културата Боил Банов.

„ Ако бяхме афиширали, че ще отидем, в този момент отново щях да се веселя, че сме ги закупили, само че щеше да бъде на тройна или четворна цена”, означи Банов.

„ Това е система, в която съгласно интереса върви и наддаването. Срещу нас залагаше съществено човек през нает чиновник – освен за портрета, а и за подносите, с които е посрещан Батенберг и също имат изключителна стойност”, разкри министърът.

По думите му България за пръв път взе участие в сходен търг. За него са ни докладвали по няколко разнообразни канала, като съгласно Банов най-сериозната информация е пристигнала от шефа на Националния исторически музей Бони Петрунова. „ Водихме диалози с държавното управление, с премиера и финансовия министър, и взехме решение изрично да участваме в търга”, посочи той.

„ Когато отидохме във Виена, пуснахме слух, че сме с доста малко пари, просто алегорично да заявим, че страната има предпочитание. Отидох в персонално качество, не можех да пожертвам по никакъв различен начин”, описа още Банов.

По думите на министъра в търга са взели участие към 100 души. „ Портретът е извънреден, онлайн е нещо необикновено. Радвам се, че ще могат да го видят всички българи, които имат желание”, посочи Банов. Министърът изрази вяра, че идната седмица портретът на Батенберг към този момент ще бъде показан у нас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР