Взехме решение да бъде проведе общонационална проверка на всички пешеходни

...
Взехме решение да бъде проведе общонационална проверка на всички пешеходни
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Започва общонационална проверява на всички пешеходни пътеки

Взехме решение да бъде организира общонационална инспекция на всички пешеходни пътеки. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Министерство на вътрешните работи във връзка със зачестилите пътно-транспортни катастрофи на пешеходни пътеки и предоставените инспекции за редовността им.

Цацаров разясни, че инспекцията се разпорежда от прокуратурата и се разпорежда на органите на Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие.

„ Жертвите и потърпевшите в произшествия през последните седмици са повече, в сравнение с бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Тя не може да ги мери. Нито един изгубен на пътя човешки живот не е просто детайл на една извадка, а е печал на семейство и загуба, без еквивалент. На процедура няма обитаемо място и няма дом, който да не е обиден по един или различен метод от това, което медиите назовават „ война по пътищата ”, а тя е тъкмо война. Недопустимо е всекидневно да не престават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки, неведнъж и деца ”, аргументира се основният прокурор.

Той добави, че инспекцията ще се организира на територията на цялата страна и би трябвало да завърши до края на месец февруари 2018 година Обект на инспекцията ще бъде сходството на пътеките с нормативната база, а задачата е да се ревизира дали дават отговор на всички изискания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР