Вятърът от север-североизток отново ще се усили, повече в източната

...
Вятърът от север-североизток отново ще се усили, повече в източната
Коментари Харесай

Времето плавно се затопля, но вятърът остава

Вятърът от север-североизток още веднъж ще се усили, повече в източната половина от страната, където е оповестено предизвестие за рисково мощни пориви.

Облачността ще е променлива, по-значителна над Южна и Източна България, а тук-там в Горнотракийската низина и в планинските региони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°-8°. Температурата на морската вода е към 5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността ще е забележителна, със слаби превалявания от сняг. Ще духа мощен, по високите и откритите елементи плевел североизточен вятър. Остава студено с оптималната температура на 1200 метра към минус 3°, на 2000 метра – към минус 6°.

В сряда облачността ще се раздра и намалее до слънчево. Вятърът ще остане от север-североизток, в западната половина от страната ще бъде слаб, на изток – сдържан. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, дневните – сред 8° и 13°.

В четвъртък и петък вятърът ще е от запад, слаб до сдържан. Ще доминира слънчево време и бързо ще се затопли. Минималните температури ще са близки до 0°, а оптималните – към 15°, тук-там в Дунавската низина и Горнотракийската равнина – до 18°-20°. По-ниски, към 10°-12°, ще останат дневните температури в петък в източните региони, където облачността ще е по-често забележителна и на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд.

В събота ще бъде с раздрана облачност и температури, близки до нормалните за края на март, а в обособени региони – даже и малко по-високи. Вятърът ще е от юг-югозапад, в Източна България – сдържан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР