Вятърът на промяната отново е над Европа. С тези думи

...
Вятърът на промяната отново е над Европа. С тези думи
Коментари Харесай

Европейските социалисти обсъдиха ситуацията в Украйна


Вятърът на смяната още веднъж е над Европа. С тези думи на немския канцлер беше закрит конгресът на Партията на европейските социалисти в Берлин.

Основната и преобладаваща тематика беше войната в Украйна и по какъв начин Европейски Съюз може да продължи да оказва помощ - стопански, военно и политически. Поставен беше въпросът и за разширението на Европейски Съюз, тъй че той да доближи 30 и 36 страни и да протегне ръка и към а Украйна, и към Молдова, и към Западните Балкани.

Европейските социалисти разискаха обстановката в Украйна с акцентиране върху разширението на Европейския съюз.

„ Украйна и Молдова, също и страните от Западните Балкани принадлежат към нас - към свободната и демократична част на Европа “, сподели канцлерът на Германия Олаф Шолц.

„ Дневният ред на Путин не е единствено за Украйна, дневният ред на Путин е побеждавайки демокрацията да популяризира автокрацията. И това не маже да се случи “, съобщи Франс Тимерманс - заместник-председател на Европейска комисия.

На въпрос на bTV новият ръководител на социалистите набеляза и съответни ограничения в поддръжка на Киев.

„ Европа поддържа Украйна финансово, военно и политически. Трябва да продължим и да чуваме от какво имат потребност, тъй като това явно не е свършило “, означи Стефан Льовен, ръководител на ПЕС.

А някогашният ръководител на ПЕС разгласи, че една от най-ужасните последствия на войната е енергийната рецесия.

„ В момента Европа кърви финансово в две направления - към Русия, където „ Газпром “ заявява рекордни облаги и към Съединени американски щати, и другите снабдители “, съобщи .

Конгресът изрази поддръжка и за митингите в Иран в памет на убитата Мухса Амини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР