Вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си, каза премиерът

...
Вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си, каза премиерът
Коментари Харесай

Денков към учениците: Вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си

Вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си, сподели министър председателят акад. Николай Денков на първия образователен ден в Националната природо-математическа гимназия „ Акад. Любомир Чакалов “ в София, където взе участие в тържественото разкриване на новата образователна година.


„ 15 септември и 24 май са двата дни, които отличават България в целия свят с това, че споделят образованието, науката, културата - това е същността на България. Няма друга страна в света, която да ги чества по този метод “, означи министър- ръководителят в словото си пред учениците, учителите и родителите. 

Той напомни, че е бил един от първите възпитаници в това учебно заведение. 

„ На 15 септември бяхме дружно с нашите другари, съучениците, с нашите обичани учители и нашите преподаватели от Софийския университет, които влизаха дружно с нас в класните стаи и с които знаехме, че това, което ще научим ще ни направи най-хубавите в специалността освен в България, а в целия свят “, уточни Николай Денков. 

Още тогава, през 1980 година, когато завършвах, си споделих: „ Ако съумея в живота, ще се върна назад в това учебно заведение, ще се върна назад в Софийския университет и ще кажа „ Благодаря “, на учебното заведение, на университета, на преподавателите, които ни направиха хора. Затова споделям и на вас – вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си, тъй като те са ви научили на най-важното нещо. През целия живот, всеки ден, вие ще би трябвало да учите нови неща, само че те ще ви създадат сполучливи “, съобщи министър председателят. 

Той се обърна и към учителите, като сподели, че освен Министерството на образованието, само че и родителите, и цялото общество знае, че от тях зависи освен какво ще бъде бъдещето на децата ни, само че и бъдещето на България. Вярваме във вас, чакаме от вас доста, само че и ще ви дадем от каквото имате потребност, сподели той.  

" На добър час на всички ", пожела министър председателят Николай Денков. 

Toй направи коментар и по политическите тематики в страната.

" Важно за мен е да имаме поддръжка в Народното събрание, която да подхожда на задачите, целите и програмата, която изпълняваме ", съобщи Денков.

" За момента има такава поддръжка, работи се по законодателната стратегия, тъй че в случай че това продължава по този начин и успеем да свършим нашите задания, не виждам аргументи за терзание ", уточни министър председателят.

" Казал съм на министрите ми, че когато вземат значими решения би трябвало да ги разискват с мен. Никой не може да ги командва извън, те са част от нашия Министерски съвет ", добави той в отговор на въпрос.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР