Вярвате ли в призраци или сте от онези хора, които

...
Вярвате ли в призраци или сте от онези хора, които
Коментари Харесай

Гости от отвъдното: Науката обясни зловещата истина за призраците

Вярвате ли в призраци или сте от тези хора, които мислят, че това са безспорни измислици? Дори и да сте от скепитиците, в действителност, редица изследвания откриват, че по-голямата част от хората вярват в призраци, като висок % настояват, че са ги виждали. 

Вярата в свръхестественото е доста остаряла и призраците са част от човешката просвета от хилядолетия. Но до момента в който доста хора настояват, че са имали паранормални прекарвания, науката има какво да каже по въпроса.

Изследване от 2018 г. установява, че към трима от четирима американци имат най-малко една паранормална среща.  Някои хора имат вяра, че виждат дух, тъй като чакат да видят дух. Ако им се каже, че са в населявана от призраци къща, те са доста по-податливи на упованието за паранормално прекарване. 

Едно по-старо изследване, извършено през 1997 година, слага 22 души в злокобен спектакъл. На половината от хората било казано, че мястото е населявано от духове, а на другата половина било казано, че мястото е в развой на създаване. Можете ли да познаете коя половина е видяла или усетила нещо паранормално? Точно по този начин – групата, на която са споделили, че се намират в обитаван от духове спектакъл.

Според друга доктрина е допустимо някои от хората, които виждат духове, да имат проблеми с мозъка.  Докато проверява епилептичните припадъци на жена, невролог открива, че използването на ток към избрана част от мозъка ѝ я кара да се усеща по този начин, като че ли зад нея има непознато наличие.

 фантом дух iStock

Някои хора настояват, че са видели Бог по време на експерименти с устройство, наречено " мозъчна каска ", до момента в който други усещат непознато наличие, наред с други паранормални прекарвания. Това е устройство, което изпраща магнитни сигнали към мозъка. Създадено, с цел да учи религиозни и мистични прекарвания, явно то може да провокира и паранормални прекарвания. 

Други догатки пък са за това, че визията на призраци в действителност се случва заради много ниски звукови честоти. По-конкретно, инфразвукови, които са звуци под естествения диапазон, който хората могат да чуят. Тези честоти могат да провокират физически и прочувствени реакции, сходни на паранормалните прекарвания. 

Много постоянно хората, които са изгубили близки, оповестяват, че са били посетени от тях. Призрачните визити могат да бъдат механизъм за справяне с болката, използван от скърбящия мозък за по-лесно превъзмогване на загубата. 

 фантом дух iStock

Внезапна смяна в температурата на определено място не значи безусловно, че сте срещнали фантом, както считат доста хора. Промени в равнищата на мокрота, прозорче или комин могат да бъдат виновни за внезапното усещане за мраз на избрани места. 

Според друга известна доктрина, въглеродният диоксид също оказва въздействие за паранормалното. През 20-те години на предишния век вестник по офталмология документира случай за двойка, която оповестява за паранормални прекарвания в дома си. Оказва се, че те в действителност са имали халюцинации, провокирани от приключване на въглероден диоксид от пещта. 

Синдромът на експлодиращата глава е друга доктрина, която се пробва да изясни срещите с призраци. Това се получава, когато чуете мощен шум като от детонация, нормално при заспиване или пробуждане. Частта от мозъка ви, виновна за изключването на тялото ви, с цел да ви вкара в положение на сън, е малко объркана и вместо това прави противоположното, поставяйки ви в положение на паника. Така че мощната детонация, която чувате, не е фантом, който се пробва да взриви къщата ви, а в действителност мозъкът ви е малко отвън синхрон. 

Паранормалните прекарвания са постоянно срещани по време на сънна парализа. Това събитие се случва, когато сте в положение на сън, само че сте полубудни и не можете да се движите. Това нормално е объркващо и от време на време ужасяващо прекарване. Но истината е, че просто сънувате – в стаята няма никой.

Дори фотосите на дребните топки светлина, за които толкоз доста хора настояват, че са духове, в действителност могат да бъдат обяснени от науката. Те могат да бъдат редица неща, включително прах, пъстър прашец, инсекти, влага или мръсен обектив на камерата.

В последна сметка вярата в призраци ни оказва помощ да се оправим със личната си преднамереност към гибелта и като всяка друга система от вярвания ни оказва помощ да разберем мястото си в света.
 Любопитни мистерии от онлайн пространството  Любопитни мистерии от онлайн пространството  Любопитни мистерии от онлайн пространството  Любопитни мистерии от онлайн пространството
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР