Вярвате ли наистина, че ежедневието ви е същото каквото е

...
Вярвате ли наистина, че ежедневието ви е същото каквото е
Коментари Харесай

Как изглеждаше животът преди Facebook

Вярвате ли в действителност, че всекидневието ви е същото каквото е било преди да си извършите профил в обществените мрежи? Спомняте ли си времето преди появяването на Фейсбук, когато имахте по-малко от 20 другари и безусловно никаква визия какво прави в този момент момчето или момичето, в което сте били влюбени в детството си? Как изобщо сме изкарвали деня, без да знаем какво колежката от работата готви за вечеря и дали шурей ни е във фитнеса или не?

Фейсбук последователно ни трансформира в клюкари, които си пъхат носа в непознатите работи, и егоисти, които се държат по метод, който не биха повторили в действителния живот. Британският в. Metro, представен от profit, изброява единадесет неща, които не сме правили преди появяването на обществената мрежа. Равносметката е повече от смайваща, май душевният ексхибиционизъм е бича на модерното общество:

    1. Не сме снимали вечерята си.
Прочетете още
Или даже да сме го правели, не сме изпращали фотосите на всичките си познати. Щеше да коства цяло положение, в случай че ги изпращахме посредством текстови известия, да вземем за пример.
Не сме харесвали намерено безусловно всичко.
Преди появяването на Фейсбук не сме изпитвали нужда да се убеждаваме, че приятелите ни „ харесват “ това, което споделяме от самото начало и противоположното. „ Отиваш на фитнес? О, аз одобрявам това. Обичаш сирене? О, аз в действителност одобрявам това “.
Не сме разказвали на всички всяка минута от живота си.
Преди появяването на Фейсбук какъв брой постоянно се обаждахте на другар, с цел да му кажете, че „ ядете домашни шоколадови бисквити или че таман сте отскочили до магазина да купите тоалетна хартия “? Ами да, вярно, в никакъв случай.
Не сме били открити расисти.
Докато в предишното тесногръдите предубеждения бяха непокътнати основно за неколцина намусени старци в дъното на кръчмата, в този момент техните старомодни възгледи стигат до масите всеки ден.
Не сме правили селфита.
Може би ви липсват дните, когато, в случай че искахте да се снимате с другари, се натъпквахте във фото-будка или с повече шанс някой имаше Polaroid. А шерването на фотосите означаваше да ги закачите на същинската си стена.
Не сте си снимали краката.
Ако „ си почивате на слънце “ или „ си прекарвате ваканцията отлично “, покажете ни фотография на красивото крайбрежие или залез, а не на почернелите си глезени или на обезкосмените си крайници.
Не сме коментирали нечие мнение, преди да сме го чули.
Хората, които разясняват споделена от вас публикация, без даже да са я прочели, почтено казано са простаци.
Не сме казвали на всички къде сме от самото начало.
Ритуал за сбъдване на желанията Всеки от нас има своите стремежи, само че множеството от тях остават единствено в фантазиите и постоянно ни липсва храброст, с цел да ги изпълним. В интернет... Прочети повече „ Здравей, Джейн, снаха на Боб, срещнахме се преди време в кръчмата, обаждам ти се небрежно, с цел да те уведомя, че съм в Bull’s Head Pub. Трябва да затварям, тъй като още 368 другари чакат да им се обадя да ги уведомя. Чао “.
Не сме следили някогашните си половинки.
Преди Фейсбук си представяхме, че някогашната ни половинка от учебно заведение, която ни изостави поради Лаура с огромните гърди от горния курс, в последна сметка се е трансформирала в пълен, противен, уединен мъж, евентуално в пандиза. Но с помощта на обществената мрежа към този момент не можем да живеем в щастливо незнание. Кратко търсене скоро разкрива, че той е станал още по-красив, щастливо женен за Лаура с огромните гърди от горния курс. По дяволите, Фейсбук.
Не сме се сприятелявали с хора, с които в никакъв случай не бихме били другари в същинския живот.
Кой? Денис от счетоводството? Говорил съм с нея единствено един път. Веднъж! Свекървата ми? Какво прави тя във Фейсбук? Но въпреки всичко приемате поканите им за другарство, тъй като не желаете на нараните възприятията им.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР