Вярвате или не, токсичните думи засягат не само тези, на

...
Вярвате или не, токсичните думи засягат не само тези, на
Коментари Харесай

7 токсични думи, които трябва да спрете да използвате още сега

Вярвате или не, токсичните думи засягат освен тези, на които ги споделяме, само че и нас. Те подкопават вътрешния Аз, лишават ни от самочувствието и силата.
Ние ги произнасяме автоматизирано в всекидневието. Но безусловно всяка изречена дума има огромно значение и е отражение на нашите мисли и усеща.
И по този начин, кои думи би трябвало да се заобикалят, с цел да не скапваме нашия и живота на близките.
1. " Ненормално "
„ Колко необичайно е това “ и „ Това не е обикновено... “ са някои от фразите, които доста хора споделят по-често, в сравнение с би трябвало.
Всеки път, когато споделяме, че някой е чудноват, имаме поради, че тук сме - „ естествени “. Когато споделяме, че някой прави нещо ненормално, ние в действителност подчертаваме, че нашите дейности и дейности се вписват в „ нормата “.
Но какъв е критерият за установяване кой или какво е обикновено и назад? Всички сме доста разнообразни и когато обществото се пробва да наложи свои лични модели на мислене и стандарти „ бъдете като всички останали “, то в действителност желае да направи хората „ комфортни “.
Спрете да употребявате тази дума и отворете мозъка си. Всичко е задоволително!
2. " Имам потребност от теб "
Глаголът „ потребност “ се употребява по-често, в сравнение с би трябвало да бъде измежду двойките, които се пробват да покажат на колегата си какъв брой са скъпи и обичани.
Ако с цел да сте щастливи, сигурно имате потребност от различен човек, то това към този момент е взаимозависимост, а не обич. Продължаваме да повтаряме „ Имам потребност от теб “, до момента в който самите ние не повярваме, че без различен човек, даже и да сме обичани, ние сме нищо. Това не е просто прочувственост, а доста токсична дума.
3. " Ти си отговорен "
Казваме тази фраза на всяка крачка. И, произнасяйки я, в действителност не просто показваме субективното си мнение, а се опитваме да прехвърлим отговорността за личните си усеща, дейности и благоденствие на различен човек.
Това е една от най-вкоренените, отровни думи, само че на която обръщаме минимум внимание. Никой не обича да признава личните си неточности. Точно противоположното: ние желаеме да сме съвършени!
Ако сгрешите, признайте го. Това е обикновено и всички бъркаме.
 5-те думи, които блокират щастието ви 5-те думи, които блокират щастието ви
Екстрасенсите споделят за някои рискови думи, които пречат на щастието – безусловно го блокират. Мнозина към този момент нееднократно са чували, че...
4. " Грозен "
Както в тази ситуация с думата „ ненормално “, в действителност кой взема решение кое е грозно и кое не? Ако отворим мозъка си и се освободим от тези мисли, ще разберем, че в нашия свят няма нищо грозно. Всичко има своя хубост, единствено за всеки има своя. Следователно фактът, че нещо не ни харесва, не значи, че е грозно.
5. " Не мога "
Сигурни ли сте, че не можете? Това са едни от най-ограничаващите, отровни думи, които хората произнасят и в които те самите имат вяра. „ Не мога “ е отказване, което лимитира и пречи на придвижването напред. Заменете го с „ мога “, даже в случай че задачата е обезсърчаваща и наподобява невъзможна. Вижте по какъв начин се трансформират нещата, както и вашият взор към света.
6. " Мразя "
 Забавни старобългарски думи, които са пробвали да заменят чуждиците Забавни старобългарски думи, които са пробвали да заменят чуждиците
Всички знаем за благосъстоянието на българския език и това какъв брой цветен и пъстър може да бъде той в най-различните си диалектни форми. И пред...
Омразата е възприятие, което предизвиква доста болежка освен на другите, само че и на нас самите. Може да се съпостави с язва, която безусловно изяжда човек от вътрешната страна и не му разрешава да бъде благополучен.
Можем да ненавиждаме всичко и даже да тропаме с крайници от отвращение. Но можем ли в действителност да променим нещо към по-добро? Не. Така че ние просто се любуваме на нашата ирационална ненавист и отчаяние.
Въпреки това, можете да се освободите от това незабавно. Просто забранете тези думи и тези усеща.
7. " Неуспех "
Неуспехите постоянно са ни преследвали и тъкмо тази дума към този момент е плашеща. Факт е, че хората имат вяра, че неуспехът е нещо извънредно и е съвсем като края на света. Но това е опция да се поучите от грешките и неуспехите си, да се усъвършенствате и най-важното да станете най-хубавото копие на себе си. Няма нищо неприятно в неуспеха.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР