Вярвам на факти и хронология. Така президентът отговори на въпрос

...
Вярвам на факти и хронология. Така президентът отговори на въпрос
Коментари Харесай

Радев към Главчев: Дано си дава сметка за щетите

Вярвам на обстоятелства и последователност. Така президентът отговори на въпрос дали Бойко Борисов е виновен за промяната на външен министър, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Припомняме, че министър председателят Димитър Главчев е предложил на президента да смени външния министър Стефан Димитров с депутата от ГЕРБ Даниел Митов.

Според президентът промяната на министри е " следващото доказателство за неуспеха на конституционната промяна ". " От партийни събрания се раздават разпореждания. Надявам се господин Главчев да си дава сметка за вредите, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф. Когато аз участвах в служебните държавни управления партиите не можеха и да си помислят за сходни вмешателства. "  

Радев счита, че е ясно кой е декларирал промяната на външен министър, само че зададе въпросът кой желае промяната на министъра на земеделието.

" Но кой поръча промяната и на земеделския министър, който господин Главчев персонално показа за оставане в служебния кабинет в дух на последователност и като потвърден мениджърски опит в региона. Не е ли необичайно министър-председател да се сменя през ден мнението и обикновено ли е въобще през ден да сменяме министър? Така объркваме и обществото, и бизнеса, и сътрудниците.

Президентът още веднъж съобщи, че няма да се бърка в състава на служебния кабинет, само че ще упорства и министър председателят да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет равноотдалечен от всички партии.

" В петък ще поканя господин Главчев да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии ", разясни президентът.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР