Вярвам, че всеки един гражданин на Израел дълбоко в себе

...
Вярвам, че всеки един гражданин на Израел дълбоко в себе
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Израел е приятел, на който можем да разчитаме

Вярвам, че всеки един жител на Израел надълбоко в себе си знае, че сме избавили българските евреи от депортация. Поклон пред подвига на българския народ. Това съобщи министър-председателят на България Бойко Борисов по време на срещата си с президента на Израел Реувен Ривлин , заяви държавната пресслужба.

Премиерът Борисов уточни, че геройството на българския народ в тези години е отворило вратата към отличното съдействие сред двете страни, което следим през днешния ден. " За нас Израел е другар, на който можем да разчитаме ", акцентира българският министър-председател.

Бойко Борисов поздрави Реувен Ривлин и министър-председателя Бенямин Нетаняху за мъдростта и твърдостта, с която управляват страната и показа, че е впечатлен от софтуерния напредък на Израел.  
Среща с президента на Израел Reuven Ruvi Rivlin - ראובן רובי ריבלין. Геройството на българския народ в тези години е отворило вратата към отличното съдействие сред двете страни, което следим през днешния ден. За нас Държавата Израел е другар, на който можем да разчитаме
Публикувахте от в 13 юни 2018 година Премиерът Бойко Борисов разяснява, че през днешния ден светът стартира да взема решение споровете си доста персонално. " Мога да осъждам по реакциите на сътрудниците си в Европейския съюз. Въпреки всичко обаче, ние сме демократична общественост и би трябвало постоянно търсим разговор ", сподели министър председателят.

Президентът на Израел Реувен Ривлин подчертава върху дълбокото почитание, което жителите на Израел изпитват към българите. " Това другарство сред двата народа способства и за положителния политически разговор сред Израел и България. Заедно с България развиваме взаимна активност в голям брой сфери, като ние имаме вяра, че има още браншове, в които можем да работим сполучливо дружно ", заяви Реувен Ривлин.

По думите му, Израел цени високо държанието и позицията на България като ръководител на Съвета на Европейския съюз по тематиките, касаещи взаимоотношенията сред Съюза и Израел.-->
 Бойко Борисов с президента на Израел Реувен Ривлин Бойко Борисов с президента на Израел Реувен РивлинПресслужбата на Министерския съвет
Президентът Ривлин бе безапелационен, че фашизмът и неофашизмът съществуват и в днешни дни. Той изрази мнение, че обща отговорност на всички страни е да се борят против тези феномени, тъй като те са въплъщение на злото. " Израел е демократична страна и демокрацията е за всички жители, които живеят в тук ", акцентира Ривлин.

По-късно Бойко Борисов беседва в Ерусалим и с водача на парламентарната съпротива Исаак Херцог . Двамата разискаха двустранните връзки по време на работен обяд. Борисов означи, че имаме чудесно съдействие в региона на парламентарните връзки и благодари на Кнесета на Израел за помощта при изработването и публичното разискване на Антитерористичния закон на България.
 Бойко Борисов с водача на парламентарната съпротива Исаак Херцог Бойко Борисов с водача на парламентарната съпротива Исаак ХерцогПресслужбата на Министерския съвет
Исаак Херцог акцентира смисъла на двустранното парламентарно съдействие. По национално значимите тематики парламентарно показаните партии би трябвало да се сплотяват, с цел да пазят националния интерес, сподели още Исаак Херцог.

В рамките на формалната аудиенция на българския министър председател в Израел той се срещна и с президента на Световния еврейски конгрес (СЕК) Роналд Лаудер .

" Евреите по света постоянно ще гледат на България като светлина, която прониза тъмнината по време на ужасяващите години на Холокоста , който лиши живота на толкоз доста евреи в цяла Европа. България е една от дребното страни, които действаха с голям честен кураж и по тази причина евреите по целия свят ще бъдат постоянно признателни. " Това се споделя в посланието Роналд Лаудер , което бе връчено на Борисов .
 Бойко Борисов с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер Бойко Борисов с президента на Световния еврейски конгрес Роналд ЛаудерПресслужбата на Министерския съвет
" Особено сме признателни за напъните Ви да предотвратите София да бъде употребена от неонацистки групи за демонстрация на послания на ненавист и ксенофобия, което е в цялостен прорез с дългата и вдъхновяваща традиция на религиозна приемливост и почитание на България ", се показва още в посланието на Световния еврейски конгрес.

По време на срещата президентът на СЕК Роналд Лаудер акцентира още един път персоналния си ангажимент да ускори историческите връзки, които свързват евреите и българите. " Малката, само че динамична, еврейска общественост в България, представлявана от организацията Шалом, е изключително скъп мост сред нашите два народа, с необикновен принос към разцвета на българската и еврейска просвета ", съобщи още Лаудер.

На церемонията по връчването на посланието на СЕК участваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и народен координатор за битка с антисемитизма Георг Георгиев, кметът на София Йорданка Фандъкова и други публични лица.
 Бойко Борисов с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер Бойко Борисов с президента на Световния еврейски конгрес Роналд ЛаудерПресслужбата на Министерския съвет
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР