Вярвам, че ще убедим холандския парламент да ни подкрепи за

...
Вярвам, че ще убедим холандския парламент да ни подкрепи за
Коментари Харесай

Борисов към Рюте: Ще убедим Холандия за Шенген

Вярвам, че ще убедим холандския парламент да ни поддържа за Шенген, това съобщи министър председателят Бойко Борисов след среща с холандския си сътрудник Марк Рюте.

Холандия е най-големия вложител у нас, разяснява от своя страна Борисов. Имаме още доста какво да създадем, акцентира той. Вярвам, че ще реализираме положителни резултати. Всички виждат, че сме надеждна външна граница. Всички признават, че България има доста положително председателство. Дано успеем да убедим Народното събрание на Холандия с тази комплицирана коалиция, която имат, да ги убедим, че България съблюдава дисциплината, съобщи Борисов.

Ние поддържаме България за присъединението към Шенген. Но работата още не е свършена – изисква старания на доста участници в процеса, в това число и в България. Това съобщи в постройката на Министерски съвет, Марк Рюте, министър-председател на Кралство Нидерландия, след срещата на четири очи.

Рюте похвали Борисов, че се демонстрира като един мощен водач в района и че е приключил доста работа във вътрешнополитически проект и по особено по критериите за присъединение към Шенген. Но желая да поздравя Борисов за постигнатото в това отношение. Както сподели и Юнкер – има още малко, което България би трябвало да направи, аз имам вяра, че тя ще го направи, съобщи холандския министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР