Вярвам, че с бащинска отговорност и синовна признателност ще продължим

...
Вярвам, че с бащинска отговорност и синовна признателност ще продължим
Коментари Харесай

Радев: Не може да продължаваме напред, ако не сме стъпили здраво на нашите традиции

Вярвам, че с бащинска отговорност и синовна благодарност ще продължим да съхраняваме урока по достолепие и родолюбие, наследен от предците ни, и да го предаваме от потомство на потомство. Защото не можем да продължаваме напред, в случай че не сме стъпили крепко на нашите обичаи. Това съобщи президентът Румен Радев пред жителите и гостите на Разград във връзка отбелязването на 142 години от освобождението на града от Османско господство. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили одобри почетния часовой на площад „ Възраждане “. Венци и цветя бяха поднесени пред Мавзолея-костница на починалите войни и български опълченци през Руско-турската освободителна война.

Държавният глава означи, че днешният ден е повратна точка в историята на града точно тъй като преди 142 години разградчани с горделивост са се нарекли свободни хора. „ Днес по силата на една повече от 100-годишна традиция още веднъж се събираме пред мавзолея-костница. Показателно е, че той е построен единствено година след освобождението с благодарност на разградчани “, уточни президентът Радев.

По думите на президента, благосъстоянието на разградския район са на първо място неговите хора, тъй като точно на тях занаятчия Манол е завещал силата на съзиданието и поривът към свободата. „ Пожелавам ви здраве, сили, висок дух и доста сила, с цел да градим дружно една по-достойна и по-добра България, в която нашите деца да остават “, сподели Румен Радев

По време на визитата си в Разград президентът беседва с управлението и с представители на локалната власт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР