Вярвам, че резолюцията, с която ЕП ще обяви Русия за

...
Вярвам, че резолюцията, с която ЕП ще обяви Русия за
Коментари Харесай

Ева Майдел: Действията на ЕС към Русия са правилни, но леко закъснели


Вярвам, че резолюцията, с която Екологичен потенциал ще разгласи Русия за държавен спонсор на тероризма, ще бъде гласувана, съобщи пред БНР евродепутатът Ева Майдел  Ева Майдел Ева Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, член на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика. Тя счита, че ще има и групи в Европарламента, които няма да поддържат текстовете.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8304
" Това, което за нас е значимо, е да продължим да изпращаме доста ясни и съответни сигнали и да взимаме по-конкретни ограничения против дейностите на Русия. През последните 9 месеца режимът на Путин трансформира всичко в оръжие против Европа. Наблюдаваме разрушение на цивилна инфраструктура в Украйна – освен жилищни здания, само че и лечебни заведения, детски градини. От позиция на Екологичен потенциал детайлът тъкмо по какъв начин ще бъде записано в резолюцията не е толкоз значим. Важно е да кажем, че това, което се случва, е същински тероризъм ", разяснява Майдел в изявление за предаването " Хоризонт до обед ".

Не може да се назова демократична една страна, която да употребява такива похвати, да афишира война на друга страна или да я вкарва във война, безапелационна е тя и добави:

" Всички тези способи са терористични. Смятаме, че е значимо да обявим характерните елементи и частни армии като " Вагнер " за терористи, каквито те са. Смятаме, че е време да назоваваме нещата с същинските им имена, с цел да може оттук насетне всеки, който реши да ги финансира, да може да бъде измамен под отговорност и да не бъде допускан да влиза в Европейски Съюз да вземем за пример ".

По думите й резолюцията цели Русия да се изтегли от интернационално приетите граници на Украйна. Искаме цялостен протест на връзките с съветските институции и призоваваме за нов пакет наказания, добави евродепутатът.

Вярвам, че трябва да отстояваме европейските и демократични полезности, сподели тя и изясни:

" Това включва да не търгуваме под каквато и да е форма с Русия. Виждаме, че можем да намерим опция на газ. Явно е, че не всички страни се възползват от алтернативата на 100%, само че допустимо най-вече се възползват, една част най-малко от европейските страни, и да търсим различни източници. Смятам, че дейностите на Европейски Съюз са в вярната посока, само че са леко закъснели. Знаем, че тази война се случва от 9 месеца, а някои ограничения занапред се договарят. Това за следващ път демонстрира, че европейските институции би трябвало да работят по-бързо. Все отново 27 страни седят към масата за договаряния и от време на време е мъчно да се откри компромис ".

Според нея за тази зима решението е открито, само че би трябвало да се мисли по какъв начин ще се оправяме със зависимостта от Русия отсега нататък.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР