Вярвам, че популистко говорене, тънките сметки, спестяването на средствата са

...
Вярвам, че популистко говорене, тънките сметки, спестяването на средствата са
Коментари Харесай

Кирил Петков: Радарите на F-16 са много по-добри от на МиГ-29

Вярвам, че популистко говорене, тънките сметки, спестяването на средствата са освен в ущърб на българската войска, а в ущърб на сигурността на българските жители. Това сподели от трибуната в Народното събрание Кирил Петков съпредседателят на ПП-ДБ.

„ Нека да обсъдим действително, каква е българската тактика за защита и какво целим да реализираме с нея. Българската отбранителна тактика е модернизираме българската войска с технология от 21 век. Отбраната от остарели съветски машини, може да провокира носталгия в някои от вас, само че действително днешната им реализация и дарба е с пъти по неприятна от технологиите, които българското държавно управление придобива. Например радарите на F-16 могат да наблюдават 20 цели и да засичат цели на 300 километра. МиГ-29 може да наблюдава обикновено единствено 10 цели и да засича цели на 250 километра ”, сподели още Петков.

" В нашата реторика се приказва, какъв брой скъпа е модернизацията, само че действително, какъв брой тъкмо коства здравето на българските мъже и дами в униформи, какъв брой тъкмо коства предотвратяването на хиляди жертви. Как ще се усеща всеки, който не поддържа тактиката на сегашната рационализация, всеки един от вас ще бъде действително виновен, в случай че тези нещастия се случат ", сподели Петков.

Съпредседателят на Политическа партия съобщи, че има вяра, че въздушната и сухопътната защита би трябвало да се модернизира по едно и също време: " Това е методът да подсигуряваме мира в България и всички жители да бъдат спокойни. Аз поддържам тактиката на министър Тагарев. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР