Вярвам, че най-голямото богатство за всеки град са неговите хора.

...
Вярвам, че най-голямото богатство за всеки град са неговите хора.
Коментари Харесай

Почетно гражданство за Нери Терзиева и Евгений Тодоров предлагат областният управител и съветници -

Вярвам, че най-голямото благосъстояние за всеки град са неговите хора. И имам концепция - двама души, вградили живота си в културата и публичния живот на Пловдив, да бъдат удостоени с почетно поданство. Това са журналистът Евгений Тодоров и неговата брачна половинка Нери Терзиева, която за голямо страдание наскоро ни напусна.

Това пише областният шеф на Пловдив във Facebook. Групата общински съветници на Демократична България в Пловдив поддържат концепцията му.

" Евгений Тодоров е пловдивската енциклопедия от плът и кръв, надали има човек, който знае повече за града ни от него. Знанието, отношението, обичта към Пловдив, които той носи, са доста повече от историите, събрани сред кориците на книгите, които е написал и посветил на родното си място. Евгений Тодоров е и един от крепителите на публицистиката такава, каквато тя би трябвало да бъде - почтена и сериозна, поредна и задълбочена. Познавам го от доста години и постоянно съм се възхищавал на отдадеността и професионализма му. Разговорите с него постоянно са приятни, те са пътешестване през светове. Историите, които споделя, са увлекателни, само че и правдиви. Не съм разговарял с Евгений Тодоров за това мое предложение, само че имам вяра, че той заслужава тази купа ", написа Иванов.

Според него връчването на почетното поданство на Нери Терзиева евентуално е просрочен акт, само че е дребна стъпка към това да се отдаде благодарност и респект към живота " една почтена жена, извънреден експерт, човек и публицист с фина сензитивност, брачна половинка, майка ".

" Ако споделям, че Евгений ни води през светове, то би трябвало да кажа, че Нери бе един целия свят. Родена е във Велинград, само че огромна част от живота и професионалния ѝ път минаха в Пловдив, тя го носеше в сърцето си. Непрежалимата загуба на Нери ни накара да се обърнем и да си спомним разказите и за Възродителния развой, за описа и във кино лентата „ Откраднати очи “. Нери ни учеше и продължава да ни учи с образеца си на великодушие, напомня ни, че търсенето на отговорност не следва да загражда позитивния прочит на света към нас. Нери Терзиева остава темел за свободата на словото, мерна единица за високи професионални стандарти. Вярвам, че Евгений Тодоров и Нери Терзиева заслужават да бъдат почетни жители на Пловдив и за нас, пловдивчани, това ще е чест. Те са хора - светове ", написа Йордан Иванов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР