Вярвам, че Метавселената е нова глава в развитието на интернет.

...
Вярвам, че Метавселената е нова глава в развитието на интернет.
Коментари Харесай

Зукърбърг обещава да се телепортираме в новата му Метавселена

" Вярвам, че Метавселената е нова глава в развиването на интернет. Тя ще е новата глава и в развиването на компанията ни. Днес ни познавате като обществена мрежа, само че философията ни е да свързваме хората. Метавселената е идната стъпка в тази посока ".

Това съобщи основателят на Facebook Марк Зукърбърг, когато наскоро заяви, че компанията се преименува на " Мета ". И добави: " Надявам се в бъдеще да ни възприемат като Метавселена ".

Метавселената е виртуална действителност от ново потомство, премахваща границите сред физическия и цифровия свят. Тя е непрекъснато обвързвана с интернет, а потребителите й имат доста по-големи качества от тези, които дават днешните очила за виртуална действителност.
свързани новини8225на 30.10.2021
За опциите на технологията се приказва от години, само че Зукърбърг е най-гласният й покровител. Топ мениджърите от Силициевата котловина също са захласнати от концепцията. Смята се, че Метавселената ще е това за виртуалната действителност, което актуалният смарт телефон е за " тухлените мобифони " от края на предишния век.

" Виртуалната действителност и добавената действителност ще създадат допустима телепортацията. До 2030 година ще може да се реализира реален резултат на " телепортация$, а хората да споделят в определена от тях среда ", споделя още Зукърбърг.

Терминът " Метавселена " се появява за пръв път в романа " Снежен провал " на американския публицист Нийл Стивънсън, който в действителност съставлява антиутопия. Главният воин употребява Метавселената като метод за бягство от действителността, в която битува. Жилището му е мизерна стая с размери 5 на 6 метра, държавното управление е сменено от корумпирани корпорации, а демокрацията се е трансформирала в бледен спомен от предишното. Книгата разказва Метавселената като пряк правоприемник на интернет.

Замисляната от Зукърбърг ще може да се употребява за работа и развлечение. Всеки консуматор ще има цифров 3D аватар, който може да е еднакъв с него или напълно друг от действителния му тип. На процедура аватарът ни ще играе ролята на триизмерна и движеща се профилна фотография.

Чрез своя аватар ще можем да пътуваме във виртуалната действителност и даже да посещаваме места на Марс. В Метавселената ще можем да гледаме кино или да четем книги, ще можем да я употребяваме като виртуален офис или класна стая. Тя ще разреши събирането на хора, разграничени на километри - да вземем за пример пациенти да посещават най-хубавите доктори.

Ако Метавселената е добре направена, то на човек може да се постанова да излиза от нея, единствено с цел да яде и спи. Заради всичко изброено обаче доста психолози предизвестяват, че не е ясно дали всичко това би имало позитивен резултат върху човешката душeвност и личностното ни развиване, написа " Труд ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР