Вярвам, че гражданите на България ще съумеем да се обединим

...
Вярвам, че гражданите на България ще съумеем да се обединим
Коментари Харесай

Борисов: Вярвам, че гражданите на България ще съумеем да се обединим около една национална кауза

Вярвам, че жителите на България ще съумеем да се обединим към една национална идея и да вървим по верния за страната път, тъй че да подкрепим историческата задача на младежите и с горделивост да приказваме на бъдещите генерации какво сме постигнали дружно. Това се показва в послание на министър-председателя Бойко Борисов във връзка 135-та годишнина от Съединението на България, оповестиха от Правителствената осведомителна работа.

„ Уважаеми сънародници, Съединението на Княжество България с Източна Румелия е незабравим триумф на българското общество. Доказателство, че един единен народ може да реализира велико дело напълно самичък, без непозната помощ. Мощната поддръжка и единство към националния блян тогава са знак за зрелостта и волята на обществото.

Винаги съм считал, че би трябвало да използваме поуките на предишното, с цел да решаваме проблемите си през днешния ден. Сега желанието за ново начало още веднъж е реалност. Справедливост и по-добро бъдеще се реализират със средствата на демокрацията, когато най-силно се чува гласът на разсъдъка и когато надвива волята на нацията. Този развой не се изчерпва със промяната на един ръководещ с различен. Затова предложих и съответен проект за рестарт. Кауза, към която си коства да се обединим. И която може да ни изведе от един сложен миг. Точно както преди 135 години - тъй като Съединението прави силата! “, се показва в обръщението.

„ Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка обществена и икономическа рецесия, да се внушава, че у нас няма страна, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските жители е национална низост. На българската държавност, градена и отстоявана генерации наред, не може да се маха с лека ръка, въпреки и свита в пестник. За рестартирането на демокрацията е належащо съгласие, а не реваншизъм, тъй като, в случай че в действителност ни е грижа за страната, би трябвало да мислим освен за днешния, само че и за утрешния ден “, декларира министър председателят.

„ Вярвам в мъдростта на българския народ! Вярвам, че и този път жителите на България ще съумеем да се обединим към една национална идея и да вървим по верния за страната път, тъй че да подкрепим историческата задача на младежите и с горделивост да приказваме на бъдещите генерации какво сме постигнали дружно.

Честит празник! “, добавя той
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР