Вярвам, че до края на деня ще можем да депозираме

...
Вярвам, че до края на деня ще можем да депозираме
Коментари Харесай

До края на деня депозираме проект за нова Конституция и свикване на ВНС, убедена Дариткова

Вярвам, че до края на деня ще можем да депозираме план за решение за с повече от 120 подписа и план на Конституция. Това съобщи пред БНР ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова преди началото на новата парламентарна сесия.

Тя уточни, че двата плана би трябвало да бъдат импортирани по едно и също време .

Дариктова изрази убеденост, че ще бъде реализирано единодушие до края на деня.

Днес предстоят диалози с " Воля " и самостоятелни депутати.
 Ще съберем 120 гласа за промени в Конституцията, уверен Борисов
Ще съберем 120 гласа за промени в Конституцията, уверен Борисов

По думите му за всички станало ясно кои са сценаристите и какви са сюжетите

" Този диалог за нас не е механически. Ние виждаме напрежението в обществото и търсим единодушие и умиротворяване, търсим единодушие за нов публичен контракт ", съобщи Дариткова.

По отношение на премахването на преамбюла тя посочи, че концепцията е била да бъде написан от идващото Велико народно събрание, защото процедурата не предопределя наличието на бъдещата Конституция.

По нейни думи преамбюлът на поета Валери Петров касае настоящата Конституция. Ако се стигне до приемане на нова Конституция, той може да бъде написан от различен, актуален стихотворец.
 Борисов предлага Велико национално заседание и промени в Конституцията
Борисов предлага Велико национално заседание и промени в Конституцията

По-малко депутати

Преди това депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви за прогрес в договарянията с съдружните сътрудници - Вътрешна македонска революционна организация.

" Безспорно има прогрес. Вчерашните диалози демонстрираха подготвеност за сериозен разговор. Обсъждаме доста от тематиките, които предложиха от Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Днес те ще заседават и до края на деня евентуално ще имаме дефинитивно решение ", разяснява Десислава Атанасова. Според нея конкретиката, за която се пита, не е значим въпрос.

Атанасова удостовери тезата, че властта за ГЕРБ не е самоцел и напомни какъв брой пъти са подавали оставка, а по-късно са печелили избори, които не са проведени от тях, а от служебни държавни управления. ГЕРБ не се опасява от избори, увери Атанасова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР