„Вярно е, че законодателят е намерил решение, като е криминализирал

...
„Вярно е, че законодателят е намерил решение, като е криминализирал
Коментари Харесай

Д-р Гълъбова: Нападателите над медици да се озовават в затвора по най-бързия начин

„ Вярно е, че законодателят е намерил решение, като е криминализирал нападенията над медици. Трябва обаче на нападателите да не се дава опция да подписват съглашение с прокуратурата, а по най-бързия метод, в границите на 48 часа, да се озовават в пандиза “. Така психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова разяснява пред Zdrave.net нападенията над медици, които се случиха през последните дни.

Тя изясни, че по предписание хората, които демонстрират експанзия, са с психопатия и това е всеобщ проблем, който се демонстрира във всички сфери на живота у нас.

„ В недрата на нашето общество израстват хора, лишени от капацитет за справяне в избрани обстановки. Те образуват незадоволеност, която не могат да изразят на прочувствено и рационално равнище и по тази причина агресират. Така се потегля по пътя на експанзията “, сподели психиатърът.

В същото време, тя попита риторично:

„ Да сме чули някой да е нападнал политик? Не, не сме. Те са защитавани, охранявани, хрантутени от всички нас. Въпреки че виновността опазването на здравето ни да е на това равнище е тъкмо тяхна “.

Д-р Гълъбова обърна внимание и на още един факт, който благоприятства деянията на експанзия – неналичието на надзор.

„ Затова имаме толкоз пияни и дрогирани на пътя, по тази причина имаме толкоз дами, потърпевши от домашно принуждение, по тази причина имаме толкоз мъже, които не могат да се видят с децата си “, сподели тя.

Психиатърът се спря и на нуждата от промени в опазването на здравето, каквито, за жалост не виждаме за последните 30 години.

„ Голяма част от лекарите и сестрите са на възраст, прегорели и преуморени, с неприятно възнаграждение. Системата би трябвало да се насити с фрагменти – с доста лекари и сестри, които са добре платени и имат мотивация да работят “, сподели доктор Гълъбова.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР