Вярата винаги е правила човек по-силен и уверен в себе

...
Вярата винаги е правила човек по-силен и уверен в себе
Коментари Харесай

Най-странните религии

Вярата постоянно е правила човек по-силен и убеден в себе си. Затова и множеството хора още от антични времена са намирали очакване в разнообразни религии.

Някои от тях са останали от древността до през днешния ден и са духовна опора на доста хора по света. Но с изключение на обичайните, познати на всички нас, през днешния ден се появяват и меко казано " странни " религии, за които множеството даже не подозират. Ще ви срещнем с някои от тях.

Пастафарианство

Летящото спагетено страшилище: на кого ли му е хрумнало такова нещо? Американският физик Боби Хендерсън го е направил. През 2005 година основава пастафарианството като акт на митинг. Тогава щатът Канзас взема решение да вкара концепцията за " образован дизайн " в учебната стратегия като опция на теорията за еволюцията. Ученият е толкоз засегнат от това, че показва бучка спагети с две кюфтета като провидение и споделя, че това би трябвало да се преподава и на децата в учебно заведение. Защото е също толкоз нереално, колкото и теорията за интелигентния дизайн. Сега пастафарианството има формален статут. Привържениците му имат вяра, че Вселената е основана от летящото спагетено страшилище „ откакто е било мощно опиянено “ и че първите пастафарианци са били пирати. Между другото, религиозните поддръжници упрекват намаляването на броя на пиратите за световното стопляне.

Пастафарианците имат еквивалент на десетте заповеди, само че единствено осем. Първата от тях гласи: „ По-добре не се дръжте като нарцистичен гъз и светец, когато проповядвате Моята пастена берекет. Ако другите хора не имат вяра в Мен, няма нищо неприятно в това. Не съм толкоз нарцистичен, почтено казано. Освен това не става въпрос за тези хора, тъй че дано не се разсейваме. “ Останалите са не по-малко забавни, предлагаме ви да ги потърсите в Гугъл.

Но смисълът на религията не е осмива обичайните религии. Целта е да се покаже на креационистите тяхното място. Вярата си е религия, само че не е нужно да се занимавате с просвета и учебна стратегия, в противоположен случай науката ще се провали.

Карго фетиш или Самолетопоклонничество

 Странни религии

Това е и религията на поклонниците на самолетите или култа към Небесните блага. Тук няма смешка. Това е група от религиозни придвижвания в Меланезия (острови в Тихия океан североизточно от Австралия). Последователите на карго култа имат вяра, че всички западни артикули са основани от духовете на предците, с цел да възнаградят меланезийците, само че неприятните бели хора са взели всички блага от небето за себе си, тъй като са научили нужните ритуали отнякъде.

Култът към самолетите се появява през 19 век, само че процъфтява след Втората международна война. Тогава големи количества товари са спускани с парашут върху въздушните бази на островите по време на Тихоокеанската акция. Част от товара попада в ръцете на туземците, които са във екстаз както от облеклата, храната, оръжията, по този начин и от метода, по който са доставени – безусловно донесени от стоманени птици и падащи от небето. Войната свършва, военните бази са изоставени, а стоманените птици с дарове стопират да летят. Местните съпоставят обстоятелствата: базите работят - товарът идва, което значи, че всичко, което се случва, е обред за помиряване на духовете на техните предшественици. И те стартират да строят самолети в действителни размери, дежурят в контролните кули, които сами построяват, изобразяват сигнали за кацане на „ пистите “. Даже вършат паради. Карго култът скоро измества някои по-стари религии. Само че „ духовете на предците “ остават глухи за молбите на хората и стоманените птици не се връщат. Някои карго култове към момента съществуват, само че множеството са избледнели в давност. Умориха се да чакат.

Джедаизъм

Някои са толкоз впечатлени от научно-фантастичния епос на Джордж Лукас „ Междузвездни войни “, че основават цяло религиозно придвижване. Признато е в Обединеното кралство. Последователите на джедаизма копират детайли от облекло, символика и най-важното - етични стандарти, показани в Междузвездни войни. Нещо като щедрост, доброволчество и други положителни неща против всичко неприятно.

Както знаете, най-важният детайл от вселената на Междузвездни войни е Силата. Силата може да бъде покорена от тези, които са достигнали несъмнено равнище на духовно развиване, а преодоляването ѝ изисква приемане на нечия страна. Разбира се, има две страни – Тъмна и Светла. Истинските джедаи употребяват единствено Светлата страна (въпреки че, както учи интернет, има бисквитки на Тъмната страна). Пътят на джедая е непрекъснато предизвикателство към егоистичните му желания, а идеалите му са мир и естетика. Е, джедаите не не помнят за естетическия съставен елемент на обичания си филм. Нека Силата бъде с тях!

Църква на всички светове

Учението поражда през 1962 година с помощта на леката ръка на Оберон Зел-Равенхарт. Религията изцяло копира структурата, разказана в романите му: гнездата (местните общности) са събрани в система от девет кръга, наречени на планетите от Слънчевата система. Кръговете, от своя страна, са разграничени на пръстени. Това са търсачи (обикновени последователи), наследници (активни сестри и братя) и свещеници. Членовете на църквата почитат Гея (майката Земя) и Бог татко. Като цяло това е езичество, работещо в традициите на магьосничеството и Ню Ейдж.

Храм на същинската вътрешна светлина

Храмът на същинската светлина е религиозна организация със седалище в Манхатън. Нейните почитатели имат вяра, че психотропните субстанции, в това число дипропилтриптамин, канабис, LSD, мескалин, псилоцибин и вълшебен гъби, са същинската плът на Бог. Тази организация също има вяра, че всички религии се основават на халюциногенни прекарвания.

Бажовство, Бажовизъм

 Най-странните религии

Тази вяра идва от Русия. Бажовското придвижване, или просто бажовизмът, поражда през 1992 година, учредено от Владимир Соболев. Същността му се свежда до окултното пояснение на приказките на Павел Бажов, като тази за Господарката на медната планина, за малахитовата кутия, за скачащата светулка и за Каменното цвете, което Данила Майстора не ражда. Бажовците интерпретират тези и доста други творби като Евангелието на Урал. Да, апропо, учението е необятно публикувано в региона на Урал. Ако сте чели „ Уралските разкази “ на Бажов, това несъмнено ще ви заинтересува.

Агори

Агори са застрашителен хиндуистки фетиш, за който се счита, че се е откъснал от обичайния медал Капалика през 14 век. Много ортодоксални индуси осъждат агорисите за техните извратени ритуали. Те живеят в гробища и се хранят с човешка плът. Те също по този начин пият от човешки черепи, отхапват главите на живи животни и медитират върху трупове в търсене на духовно просветление.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР