Вярата в извънземни може да замени религиозните вярвания в близко

...
Вярата в извънземни може да замени религиозните вярвания в близко
Коментари Харесай

Вярата в извънземни е на път да измести вярата в Бог

Вярата в извънземни може да размени религиозните вярвания в близко бъдеще, защото от ден на ден хора са по-убедени в съществуването на извънземни, в сравнение с Бог, съгласно американски професор.

Повече от половината американци имат вяра в Бог, а броят на тези, които имат вяра в извънземни, е единствено малко по-ниска, оповестява Дейли Експрес.

Професор, създател на нова книга за усещанията на американците за космоса, декларира, че вярата в извънземни може да размени религиозните вярвания. Книгата, написана от Даяна Пасулка, професор в университета на Северна Каролина, се концентрира върху това за какво хората избират да имат вяра в свръхестественото и по какъв начин ние използваме боговете и извънземните, с цел да разбираем необяснимото.

В изявление за Вокс, проф. Пасулка изяснява по какъв начин парадигмата се измества от едно нещо към друго. Тя споделя, че това е по този начин, тъй като в човешката история не е намерено никакво доказателство за Бог, до момента в който един ден извънземният живот може да бъде потвърден.

Професор Пасулка споделя: “Аз съм историк на католицизма и това, което откривам, когато си взаимодействам с хора от католически общности, е, че те имат вяра, че Исус върви по вода и че виденията на Дева Мария са истина. Но има нещо друго в историите за НЛО. Тук имаме хора, които са същински учени, като Елън Стофан, някогашен основен академик в НАСА, които с подготвеност излизат по малкия екран и вършат известия като: „ Ние ще открием извънземен живот “.

Стофан няма поради съответно образован извънземен живот, само че ето по какъв начин доста хора я поясняват:

„ Тя споделя, че ще намерим живот, ще намерим обитаеми планети и сходни неща. Така че това дава на този вид набожност надалеч по-мощна хапка от обичайните религии, които се основават на вярата в невидимите и непостижими неща “.

„ Но убеждението, че НЛО и извънземните са евентуална истина и евентуално могат да бъдат потвърдени, дава на вярата на хората, склонни да одобряват това, неповторим подтик “.

„ Справедливо ли е да назоваваме това нова форма на вяра? Така мисля. ” /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР