Вяра, че премиерът Бойко Борисов ще помогне за възкръсването на

...
Вяра, че премиерът Бойко Борисов ще помогне за възкръсването на
Коментари Харесай

Футболисти, треньори и фенове на Спартак Вн: Искаме общината за собственик отново

Вяра, че министър председателят Бойко Борисов ще помогне за възкръсването на ФК Спартак Варна, през днешния ден прозвуча на конференцията на Синдикат 12, зад чиято идея стоят футболисти, треньори и десетки хиляди сърца от морската ни столица.

В Пресклуб "България " се събраха някои от емблематичните персони, свързали надълбоко ориста си с тима, радвал генерации наред с триумфите си в своята вековна история: Бойко Величков, Мартин Зафиров, Иво Георгиев, Борислав Георгиев, Радостин Станев, Стефан Грозданов.

Заедно с тях бяха и представителите на почитател клуба Стефан Калименов и Евгени Станимиров, както и дългогодишният някогашен президент на клуба Николай Ишков.

През 2006-а година собствеността върху земята, стопанисвана от 1962-а непроменяемо от футболния клуб Спартак, е трансферирана от Общината на частната компания "Барет Ауто ", а през 2010-а година акциите минават в ръцете на друга частна компания - "Инжстрой ", която държи 66 на 100 дял в смесеното сдружение при 34 на 100 дял на община Варна, написа pressclubbg.com.

Въпреки че и при двете прехвърляния на собствеността от общината към частниците, това е направено с благородната цел предприемачите да влагат в базата и да устоят футболния клуб, това не е направено. Картината през днешния ден е плачевна – стадион "Спартак " е гробница, клубът е премахнат.

Футболисти, треньори и почитатели виждат единствено един излаз – Общината да си върне собствеността върху терените, тъй че и клубът да се завърне в своя дом. Общината обаче мълчи по въпроса, споделиха през днешния ден борещите се за справедливата идея.

Всичко е станало по времето на Кирил Йорданов, който бе кмет на Варна от 1993-а до 2013-а година.

"Ние желаеме Иван Портних /сегашният кмет/ да поправи неприятното ", акцентира Радостин Станев.

Той се обърна посредством медиите и към премиера Бойко Борисов за поддръжка и от името на своите съидейници, другари и сътрудници изрази убеденост, че министър-председателят няма да остане безразличен към казуса, за какво обича спорта и футбола и тъй като този проблем е от извънреден публичен интерес.

Протестиращите помолиха за помощ и БФС, а също и националните медии.

Хората се зарекоха да продължат протестните дейности до момента в който реализиран стремежи резултат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР