Вяла е предизборната кампания, до момента стои встрани от дневния

...
Вяла е предизборната кампания, до момента стои встрани от дневния
Коментари Харесай

Илияна Йотова за предизборната кампания: Вяла и стои встрани от важните въпроси за държавата

Вяла е предизборната акция, досега стои настрана от дневния ред на страната. Не чуваме нови послания, няма смяна и в стила – вместо диалози за благоприятни условия за пресечни точки, не престават споровете сред партиите и персоналните обиди и квалификации.

Това разяснява пред публицисти във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя прикани партиите, които се борят за доверието на хората, да оферират решения на най-важните въпроси – по какъв начин да се оправим с инфлацията, по какъв начин да запазим търпими цените на горивата, по какъв начин ще запазим и развиваме българския бизнес и българската стопанска система, оповестиха от прессекретариата на президента. Вицепрезидентът още веднъж акцентира позицията на президентската институция, че България като парламентарна република се нуждае от постоянно държавно управление, гласувано от Народното събрание. 

На въпрос за отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати в частта за България Илияна Йотова съобщи, че в него няма нищо изненадващо. „ Докладът съдържа известни обстоятелства и се базира на съответни проблеми, посочвани от наши неправителствени организации и от българския омбудсман. Призовавам да прекратим практиката, която стартира с отчетите на Европейската комисия, да чакаме някой извън да ни уточни кривиците. Трябва ние да имаме волята да решаваме проблемите си “, акцентира вицепрезидентът.

Запитана за войната в Украйна и изпращането на оръжие от България, Йотова съобщи: Чакаме партиите да се дефинират във връзка с тези въпроси. Министерство на защитата прецизно съблюдава решението на Народното събрание за военната помощ за Украйна – България ще оказва помощ съгласно опциите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР