VW ще използва по-старата платформа Edward“ на Xpeng за новите

...
VW ще използва по-старата платформа Edward“ на Xpeng за новите
Коментари Харесай

Падение. Volkswagen ще ползва стара! китайска платформа за новите си електрички

VW ще употребява по-старата платформа „ Edward “ на Xpeng за новите електрически коли и ще заплаща на китайците по този начин наречените доходи от софтуерни услуги от идната година.

Съвместно създадените електрически транспортни средства на Volkswagen и Xpeng ще употребяват платформата G9 „ Edward “ на Xpeng, което е тласък за китайския стартъп и съгласно анализаторите може да увеличи продажбите и рентабилността му.

От идната година Xpeng ще получава и доходи от така наречен софтуерни услуги от Volkswagen, с което ще се преобърне четиригодишният модел, при който задграничните автомобилни производители таксуват китайските си сътрудници за лицензиране на технологии.

„ Ще използваме платформата G9 и ще я комбинираме с технологиите на Volkswagen “, съобщи основният изпълнителен шеф на VW Group Оливер Блуме в диалог с медиите в четвъртък след полугодишните резултати.

Той съобщи, че двете компании ще уточнят детайлностите за това кои технологии ще бъдат включени в взаимните модели на всеки авто производител през идващите седмици.

„ Искаме да се възползваме от белите петна в нашето продуктово портфолио “, сподели Блуме.

VW се пробва да обърне наклонността в Китай, където Tesla и локалният първенец BYD изпреварват, тъй като са по-добри в производството на електрически коли с технологии и програмен продукт, съобразени с локалните усети.

Продажбите на електрически автомобили на немската компания в Китай понижиха през първата половина на годината на пазар, който набъбна с 20%. Миналия месец VW Group смени основния изпълнителен шеф на Audi, частично тъй като желае да спре спада на продажбите в страната.

Премиум марката се сблъсква със закъснения в създаването на нова платформа за електрически транспортни средства, което попречва способността ѝ да се конкурира.

Платформата Едуард е по-старо потомство на платформената технология на Xpeng, която е в основата на моделите G9 и P7 на стартъпа. Последните модели на Xpeng, като G6, показан на автомобилното ревю в Шанхай през април, са построени на по-нова платформа – Smart Electric Platform Architecture (SEPA) 2.0.

Все отново новината, че VW и Xpeng ще употребяват платформата Edward, може да помогне за увеличение на продажбите на моделите, които към момента я употребяват, сподели анализатор, който отхвърли да бъде назван.

До края на юни Xpeng е продал общо 13 500 броя G9, което е надалеч под първичните упования на компанията за месечни продажби от 10 000 броя. Партньорството би могло да помогне и за понижаване на индустриалните разноски на Xpeng за електрически автомобили посредством потребление на мащаба и силата на VW при договаряне на доставките.

Докато някои анализатори разглеждаха новината като проваляне за Volkswagen в опита му да завладее китайския пазар на електрически транспортни средства, Deutsche Bank я приветства като „ бърз и финансово ефикасен “ метод да запълни празнината си в сегмента на електрическите транспортни средства от междинен клас в Китай.

На фона на това VW води договаряния с китайския Leapmotor за софтуерно съдействие

Leapmotor показа нова платформа, за която основният изпълнителен шеф Джу Дзянмин съобщи, че желае да даде лиценз на други автомобилни производители.

Volkswagen води диалози с китайския стартъп за електрически транспортни средства Zhejiang Leapmotor Technology за опцията за съдействие за марката Jetta на VW, заяви китайска медия.

Съвместното дружество сред VW и държавния китайски авто производител FAW Group може да закупи платформа от технологии за електрически транспортни средства от Leapmotor, съгласно подкрепяния от страната уебсайт за финансови вести Cailianshe.

Leapmotor и VW China отхвърлиха коментар. Ройтерс не можа да удостовери по самостоятелен метод обявените полемики сред фирмите.

Наскоро Leapmotor показа нова платформа, създадена от компанията за произвеждане на транспортни средства, за която основният изпълнителен шеф Джу Дзянмин съобщи, че желае да даде лиценз на други производители на коли.

Той съобщи пред кореспонденти, че Leapmotor е в напреднали договаряния с две задгранични компании за такова партньорство, в това число с нов състезател в сегмента на електрическите транспортни средства, който би могъл да създава създадените от Leapmotor модели на задгранични пазари.

Leapmotor твърди, че новата му архитектура „ Четирилистна детелина “ има интегрирана изчислителна платформа, способна да управлява всички интелигентни функционалности, в това число самостоятелното шофиране на електрическия автомобил и функционалностите на интелигентния кокпит.

Старши инженер на Leapmotor съобщи при представянето на платформата в понеделник, че компанията е постигнала икономии на разноски с тази архитектура, като е понижила потреблението на контролни уреди и кабелни снопове и

Жу съобщи, че това ще понижи разноските за материали за един автомобил с 500 юана (70 долара). Компанията към този момент възнамерява да пусне идващото потомство на платформата през 2025 година, което ще включва усъвършенствания в компютърните благоприятни условия и интелигентните кокпити, сподели Жу.

Джу, деец в региона на електрониката, който е съосновател на колоса в региона на видеонаблюдението Dahua, започва Leapmotor през 2015 година с поддръжката на вложители, измежду които държавната Shanghai Electric Group Corp и Hongshan, известна преди като Sequoia Capital China.

Компанията и други китайски стартъпи за електрически транспортни средства се борят със загуби и намаляващи продажби, откогато американският съперник Tesla стартира ценова война при започване на годината.

В Leapmotor работят повече от 2000 инженери и през първата половина на годината са продадени 44 500 единици, което е с 14% по-малко от преди година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР