ВВВУ Георги Бенковски“ организира в Изнесения комплекс за авиационно обучение

...
ВВВУ Георги Бенковски“ организира в Изнесения комплекс за авиационно обучение
Коментари Харесай

Повече от 300 ученици гостуваха във ВВВУ Георги Бенковски в Деня на отворени врати

ВВВУ „ Георги Бенковски “ провежда в Изнесения комплекс за авиационно образование в град Плевен ден на отворени порти на авиационното обучение и образование.

Денят на отворените порти е отдаден на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 45-тата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов - ученик на ВНВВУ „ Георги Бенковски “.

Над 300 учащи от 11 учебни заведения от Плевен и района се отзоваха на поканата да получат забавна и мотивираща ги информация за сложния житейски избор, който би трябвало да създадат след довеждане докрай на междинното си обучение!

В ИКАО дойдоха и фамилии от Варна, Пловдив, София.

Организацията на събитието бе поверена на управлението на Департамент „ Природни и филантропични науки “ с шеф доцент доктор Галина Тодорова в партньорство с екипите на шестте катедри от факултет „ Авиационен “.

Гостите сутринта приветства заместник- началникът на ВВВУ полковник Андриян Колев, а следобяд - началника на учебното заведение бригаден военачалник Юлиян Радойски.

С опциите и провокациите в актуалното авиационно обучение младежите бяха осведомени от полк. проф. доктор инж. Марин Маринов – катедра „ Електроника, навигация и връзка в авиацията “, факултет „ Авиационен “, който обоснова за какво и с какво ВВВУ „ Г. Бенковски “ е водач в авиационното обучение в България.

Как интернационалното съдействие на ВВВУ „ Георги Бенковски ” уголемява опциите за развиване бе тематиката, прегледана от полк. Андриян Колев.

След запознаване с широкоспектърната активност на курсантите, студентите и преподавателите последва опознавателен тур, при който можеше да се прегледат образователните зали на катедрите от факултет „ Авиационен “ и Департамент „ Природни и филантропични науки “, където курсанти презентираха своите специализации.

Проведоха се демонстрации и викторина на британски език „ Авиация и космонавтика “.

Хармонията сред просвета, обучение и промишленост е основата за рационализиране на актуалния свят, само че и колизиите сред тях, предизвикващи конфликта на световете.

Практическата устременост на висшето обучение бе обект на срещата с курсанти на изпълнителния шеф на Plane Tech Ltd. инж. Стефан Марков.

Студентът по „ Автоматика и осведомителна ръководеща техника “-ОКС „ Магистър “ във ВВВУ „ Георги Бенковски “ Николай Лазаров -главен инженер и началник на летателното съоръжение в Агросървиз България ООД сграбчи вниманието на младежите,разказвайки и показвайки им разнообразни дронове, които се употребяват като новаторски технологии за стабилно земеделие.

Интерес провокира и ръководството на дрон под управлението на майор ас. инж. Димитър Нановски.

Сержант Мария Димитрова инструктира и подкрепя тези,които се престрашиха да се качат на колелото, което може да ви помогне да се подготвите за предизвикването – „ барокамера “ от проучването във ВМА на годността да се обучавате за водач.

Няколко часа, въведения към необятния свят на авиацията и космонавтиката, който може да опознавате влизайки през отворените порти на ВВВУ „ Георги Бенковски “!

Очакваме Ви!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР