Ввсе повече ученици стават дилъри на наркотици. Това заяви заместник-главният

...
Ввсе повече ученици стават дилъри на наркотици. Това заяви заместник-главният
Коментари Харесай

Все повече ученици стават дилъри на наркотици, обяви шефът на НСлС Борислав Сарафов

Ввсе повече възпитаници стават дилъри на опиати. Това съобщи заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов на взаимен брифинг с вътрешния министър Иван Демерджиев и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

" Тези възпитаници са освен причинители, само че и жертви. В акцията в Горна Оряховица разпространителят на наркотично вещество е бил 16-годишен възпитаник от 10 клас. Представете си тези над 200 кг канабис - това са над 200 000 дози опиат за нашите деца. Убеден съм, че взаимните ни старания ще дадат позитивен резултат и скоро такива феномени няма да има в учебните заведения ".

Към момента в границите на акция " Бяло " има формирани към 470 досъдебни и бързи производства, а арестуваните лица са 580, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Акцентът в тази интервенция са учебните заведения и учебните региони, в които са осъществени към 3000 инспекции, които интензивно ще продължат и в бъдеще, уточни още Тодоров.



Вътрешният министър разяснява случая със в горнооряховско село:

" Във вчерашния ден успяхме да стигнем много високо в една такава незаконна верига, оказа помощ и акцията по линия на опиати, която съответства с напъните ни, ориентирани към учебните заведения. Случаят, при който са арестувани над 200 кг наркотично вещество, е плод на дейности, почнали в учебно заведение, разплетена верига, довела и хора, стоящи доста високо в нея. Един доста прекрасен резултат, увенчал старания от няколко месеца ", сподели Иван Демерджиев.

По случая са арестувани 6 деца и над 200 кг канабис. Образувани са две досъдебни производства. Огромната част от тревата е достигала до учебни заведения в общините Лясковец и Горна Оряховица, добави Петър Тодоров.



Темата с наркотичните субстанции ще продължи и отвън България - сподели още Демерджиев - турският президент Реджеп Ердоган е дал предписание на вътрешния министър на страната да спомага на българските си сътрудници при битката с наркотрафика и каналджийството.

" В неделя ми следва посещаване в Турция - там ще дам данни на министъра за такива лица, които извършат сходна активност и оперират на турска територия, имаме увещание, че турската страна ще организира нужните акции и ще бъде безкомпромисна. Мисля, че когато ударим и разклатим тези канали и от двете страни на границата, резултатът ще бъде доста по-добър ", разяснява Иван Демерджиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР