Вулканично изригване на юг от столицата на Исландия Рейкявик изпраща

...
Вулканично изригване на юг от столицата на Исландия Рейкявик изпраща
Коментари Харесай

ЗРЕЛИЩНО: Изригна вулкан в Исландия

Вулканично изригване на юг от столицата на Исландия Рейкявик изпраща кълба пушек в район, прочут с големите си полета от лава, вулкани и геотермална интензивност.

Исландската метеорологична работа (IMO) сподели, че „ незначителното “ изригване е почнало в понеделник на полуостров Рейкянес в Исландия, само че не е изхвърлена пепел и до момента не е обявено за спиране на летище Кефлавик в страната.

IMO сподели, че има 200-метрова (656 фута) дълга цепнатина по скатовете на планината Litli Hrútur, „ от която лавата излиза като серия от фонтани “.

Учените предизвестиха за вероятни изригвания, откакто през последните седмици бяха открити стотици леки трусове.

Снимките демонстрират потоци от лава, течащи около тъмните полета, с дребни огньове в далечината и гъст пушек, извиващ се във въздуха.

Тъй като изригването е станало в необитаема зона, няма „ непосредствени опасности “ за общностите или инфраструктурата, сподели ММО – само че предизвести хората да не се осмеляват да се доближават до региона, като сподели, че ще има струпване на „ рисково високи равнища на вулканичен газове.”

Вятърът ще отнесе някои от тези газове на север, като евентуално ще засегне няколко региона, в това число исландската столица, сподели IMO.

Регионалният офис за ръководство на дестинацията на полуостров Рейкянес също издаде предизвестие за равнищата на газ в понеделник.

В изказване службата сподели, че началникът на полицията на полуострова е наредил затварянето на всички пътеки до вулкана заради „ огромно газово замърсяване, което е животозастрашаващо “, след диалог с учени.

Властите работят за възобновяване на достъпа до вулкана, откакто замърсяването намалее, се прибавя.

Преди няколко дни офисът на ръководството предизвести туристите в района да бъдат деликатни, отбелязвайки, че скорошната сеизмична интензивност наподобява сходна на предходното вулканично изригване предходната година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР