Вулканът Мерапи на индонезийския остров Ява продължи да изригва, след

...
Вулканът Мерапи на индонезийския остров Ява продължи да изригва, след
Коментари Харесай

Вулканът Мерапи в Индонезия продължава да изригва

Вулканът Мерапи на индонезийския остров Ява продължи да изригва, откакто през вчерашния ден изхвърли облаци гореща пепел.

Агус Буди Сантосо, началник на Центъра по вулканология и понижаване на геоложките рискове в Джокякарта, сподели на конференция, че от тази заран до момента е имало 54 изригвания с намаляваща активност, предава Българска телеграфна агенция.

" Най-интензивно бе изригването, което стана през вчерашния ден. Все още може да забележим и чуем променлива вулканична интензивност от нашия бдителен пост ", съобщи Сантосо.

Наблюдението с дрон е посочило, че сместа от скали, лава и газ се е спуснала на съвсем 4 километра по скатовете на вулкана, а облаците от гореща пепел са минали над югозападния скат.

Изригванията през уикенда са част от непрекъсната и възходяща вулканична интензивност след последното огромно изригване на 2968-метровия вулкан, записано през 2010 година Тогава починаха повече от 350 души.

Равнището на заплаха поради вулкана бе нараснало през 2020 година до второто най-високо равнище и не е променяно от този момент. 

Мерапи е един от над 120-те дейни вулкана в Индонезия. Той се намира на най-многолюдния остров в страната - Ява.

Vulcan de Merapi.
— VOLCANO VLOGY (@LokalPendaki)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР