Вулкан изригна северно от югозападния исландски град Гриндавик рано в

...
Вулкан изригна северно от югозападния исландски град Гриндавик рано в
Коментари Харесай

Българка в Исландия: Пламъците и сиянието от вулкана се виждат и по улиците

Вулкан изригна северно от югозападния исландски град Гриндавик рано в неделя, покрай мястото на предходно изригване през декември, заяви Исландската метеорологична работа (IMO). Повече за това по какъв начин се живее в такива условия показа пред Нова телевизия българка, живееща наоколо до рисковата зона.
Прочетете още
„ Аз пребивавам в малко градче, което не е надалеч от Гриндавик. Бих споделила, че съм на разстояние от 20-30 километра от изригналия вулкан. Пламъците и сиянието се виждат и по улиците. Засега сме в сигурност ”, показа Даниела Антонова.

Тя уточни, че през вчерашния ден лавата е проникнала в Гриндавик и е изпепелила къщи.

„ Тук се прави всичко допустимо, с цел да бъдат защитени хората. Строяха се насипи и стени, с цел да не бъде позволена лавата, само че за жал през вчерашния ден тя не е могла да бъде спряна. В събота против неделя е имало извънредно мощна микросеизмична интензивност и всички хора в градчето са били евакуирани ”, показа още сънародничката ни.

Тя уточни, че за жалост изригването на вулканите е едно от минимум изследваните бедствия. Както и че има риск от основаването на нови пукнатини в град Гриндавик.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР