Вучич срещу България: Криене зад комплекси или пране на срамно

...
Вучич срещу България: Криене зад комплекси или пране на срамно
Коментари Харесай

Вучич срещу България: Криене зад комплекси или пране на срамно минало

Вучич против България: Криене зад комплекси или пране на срамно минало
Сръбският президент Александър Вучич за следващ път показва комплексирано и невъзпитано отношение по отношение на България.

При откриването на първия магазин от веригата "Лидл" Вучич съобщи следното: По-красив е от този в България. Там бях преди 6-7 години, само че този магазин е доста по-красив". Изявлението му беше публикувано по всички медии, в това число и в държавната като водеща вест.

Само преди седмица при откриването на фабриката на филипинската компания IMI в Ниш Вучич предложи на закъснелия за церемонията неин общоприет шеф Артур Тан идващия път да не лети през София, а през Белград и Ниш. "Закъсняхте, тъй като кацнахте в София, а не в Белград или Ниш. Следващият път несъмнено ще извършите по-добър избор “, сподели Вучич.

Преди два месеци той брутално излъга сънародниците си, че по всички стопански индикатори Сърбия е изпреварила България.

С сходни прояви Вучич явно желае да прикрие политическото си минало. Само преди 20 години Александър Вучич заплашваше в сръбския парламент да избива по 100 босненци за един погубен сърбин. Дълго време той бе дясната ръка на сръбския националист Воислав Шещел, а по-късно бе и министър на информацията при ръководството на сръбския деспот Слободан Милошевич. По това време бе погубен и един от най-известните сръбски публицисти Славко Чурувия.

Александър Вучич е прочут и с признанието, че "в живота се е напивал два пъти". Първият пък - когато е погубен министър председателят Зоран Джинджич и вторият- когато е убит пред дома си в центъра на Белград Славко Чурувия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР