Второто за годината служебно правителство встъпи в длъжност. Три са

...
Второто за годината служебно правителство встъпи в длъжност. Три са
Коментари Харесай

Трима нови министри в кабинета Стефан Янев 2

Второто за годината служебно държавно управление встъпи в служба. Три са рокадите в кабинета, които разгласи президентът Румен Радев на формалната гала на " Дондуков " 2. Асен Василев и Кирил Петков няма да са част от държавното управление и ще се задълбочат в политически проекти. Преди клетвата президентът съобщи, че времето не чака и макар неналичието на Народно заседание, кабинетът ще би трябвало да взима стратегически значими решения.

За първи път в най-новата ни история служебно държавно управление наследява служебно държавно управление, а президент в рамките единствено на един мандат назначава трети длъжностен кабинет.

Третото държавно управление на Румен Радев е в същия състав с три рокади.

Валери Белчев сменя Асен Василев на поста финансов министър. Белчев е ученик на " Харвард ", някогашен началник на Фонда на фондовете и, по думите на президента Радев, с голям опит в банковото и финансовото дело.

Даниела Везиева сменя Кирил Петков на поста стопански министър. Везиева е някогашен заместник-министър на стопанската система в кабинета Борисов 2 и досегашен консултант на Кирил Петков.

Третата рокада - Христо Алексиев сменя Георги Тодоров като министър на превоза. За него президентът Румен Радев напомни, че е спрял концесията на летище София като транспортен министър в кабинета " Герджиков ".

Към министрите Радев се обърна с добра оценка за " укрепването на държавността, разграждането на олигархичния модел на ръководство и изсветляването на редица корупционни практики и нередности ".

Служебното държавно управление е разкрило модела на превзетата страна, почнало е разграждане на олигархичния модел на ръководство и е провело почтени избори без платен избор - регистрира президентът Румен Радев преди клетвата на третото му служебно държавно управление.

" Правителството разкри тежкото завещание, олигархичния модел на ръководство, разрухата в обществените системи, беззаконието в огромните инфраструктурни планове, осветли и пресече голям брой корупционни схеми, сезира прокуратурата по установените злоупотреби. Противопостави се на модела на превзетата страна, приключи рекета върху бизнеса, упражняван от предходната власт ", съобщи Румен Радев, президент на България.

Според президента след 13 години политическо безхаберие кабинетът е актуализирал пенсиите, привел е Плана за възобновяване и резистентност от насипно положение във тип, подготвен за внасяне в Европейски Съюз, промяната в ТЕЛК е спряла унижението на хиляди българи.

" Спряхме вноса и изгарянето на нездравословни боклуци. Години наред българите се поболяха от мръсния въздух, до момента в който неколцина близки до остарялата власт трупаха облаги. Служебното държавно управление овладя рецесията в енергетиката, заложена от годините безхаберие. Овладя хаоса в ръководството на рецесията с Ковид-19 ", съобщи Радев.



Обясни на министрите, че за първи път служебно държавно управление наследява служебно държавно управление.

" Вие към този момент се сблъскахте с тежкото завещание на превзетата от олигархията страна и разбрахте какъв брой мъчно се възвръща държавността след властническо ръководство. Срещу вас ще не престават да се хвърлят големи запаси: парите, медиите и въздействието на хората, които имат страната за своя бащиния. Ще ви провеждат митинги, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на остарялата власт ", съобщи Румен Радев.

Времето не чака, подсети президентът на министрите и премиера.

" Знам, че държавно управление без Парламент няма потенциал да взема, да извършва стратегически задания, само че времето не чака, по тази причина аз чакам от Вас, наред с укрепването на държавността и подготовката на идващите следващи избори, Вие да продължавате с рационални стъпки за излизане от рецесията и възстановяване на живота на хората, да работите с мисъл за бедните и слабите ", съобщи Радев.

Стефан Янев разгласи, че служебното държавно управление, както и до момента, ще продължи да работи в две посоки: организация на почтени избори и решения в интерес на хората. Изрази вяра следващите избори тази година да доведат до устойчиво ръководство.

" Държавата не може да си разреши да действа в перманентна политическа рецесия, нуждаем се от държавно управление, подкрепено от устойчиво парламентарно посланичество, което да прави промени, да предлага смислени политически хрумвания и визии ", сподели Стефан Янев, длъжностен министър-председател.

След клетвата кабинетът организира диалог с президента за към час и незабавно по-късно - първото си съвещание. Приоритетите на кабинета ще са почтени избори, битка с пандемията, опазване на стабилността на страната.

" Имаме наследени проблеми, които са мъчно решими към сегашния миг. Такъв е въпросът с неизплатените средства на строителния отрасъл, само че освен. Той е един от многото проблеми, които имам чувството, че са заложени целеустремено с концепцията да влязат на напред във времето тъкмо в избран миг - по време на ръководството на служебния кабинет ", сподели Стефан Янев, длъжностен министър-председател.

На първото съвещание министрите получиха по образец от Конституцията на страната, а съвещанието стартира с химна.

Стефан Янев пожела идващият Парламент да бъде ефикасен и конструктивен и да бъде излъчено устойчиво държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР