Средният баланс от 401(k) е нараснал с 39% през последното десетилетие, казва Fidelity

...
Второто тримесечие на тази година беше добро за пенсионерите, според
Коментари Харесай

Второто тримесечие на тази година беше добро за пенсионерите, според нов анализ на Fidelity Investments.

Благодарение на продължаващите вноски на служителите и работодателите, съчетани с подобряващия се пазар, балансите от 401 (k) се повишиха средно за всички възрастови групи не само през второто тримесечие, но и в сравнение със същия период година по-рано.

Ето някои твърди числа, базирани на сметките, съхранявани във Fidelity, един от най-големите доставчици на планове за пенсиониране на работното място, с повече от 23 милиона 401(k) участници.

 Превозни средства се отправят на изток по магистрала в Лос Анджелис по време на вечерното пътуване в час пик на 12 април 2023 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Превозни средства се отправят на изток по магистрала в Лос Анджелис по време на вечерното пътуване в час пик на 12 април 2023 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Фредерик Дж. Браун/AFP/Getty Images

Като цяло средният баланс от 401 (k) се повиши до $112 400, което е с 4% повече от първото тримесечие. Това е третото поредно тримесечие, в което средният баланс нараства. И в сравнение с преди десетилетие средният баланс е с 39% по-висок.

При проследяване на растежа на спестяванията през изминалата година, Fidelity установи, че средната сметка от 401 (k) за Baby Boomers е нараснала с 6,3%. Милиони бумъри, разбира се, ще се пенсионират през следващите няколко години. А тези които са спестявали непрекъснато от 2008 г. сега имат среден баланс от $499 000. Това е доста над средното за второто тримесечие - $220 900 - за всички в тази възрастова група.

Междувременно по-младите работници отбелязаха двуцифрено процентно увеличение на балансите си през последната година: 14,5% за Gen Xers до $153 300; 24,5% за Millennials до $48,300; и 66% за Gen Z работници до $8,100.

Независимо от поколението, хората, които са спестявали последователно през последните 5, 10 и 15 години също са видели двуцифрено процентно увеличение, според Fidelity.

Частта „постоянно спестяване“ наистина има голяма разлика, когато създавате гнездо, но също така и нивото на вноските, направени в акаунта ви. През второто тримесечие Fidelity установи, че общите проценти на вноските - спестяванията на служителя плюс съвпаденията на работодателя - са средно 13,9% от брутния доход. Това е приблизително там, където е било от няколко тримесечия, но все още е под предложената от Fidelity норма на спестявания от 15%. По поколения Boomers са имали най-висок среден процент на вноски от 16,6%.

„Тъй като започваме да виждаме подобрения в пазарните условия, поддържането на високи нива на вноски и спестявания е основен компонент за подобряване на готовността за пенсиониране“, каза Кевин Бари, президент на Workplace Investing във Fidelity Investments.

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 18 АВГУСТ: Сградата на Службата за вътрешни приходи (IRS) в четвъртък, 18 август 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. (Kent Nishimura / Los Angeles Times чрез Getty Images) ВАШИНГТОН, окръг Колумбия – 18 АВГУСТ: Сградата на Службата за вътрешни приходи (IRS) в четвъртък, 18 август 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. (Кент Нишимура / Los Angeles Times чрез Getty Images) Кент Нишимура/Лос Анджелис Таймс/Гети изображения

Това, което може да подкопае напредъка, е използването на вашите пенсионни фондове много преди да се пенсионирате, тъй като по-малко от парите ви остават инвестирани, така че не могат да се натрупват толкова бързо, колкото иначе биха имали. Освен това, ако просто изтеглите парите, ще бъдете обложени с данък върху тях и може да се наложи да платите неустойка за предсрочно теглене от 10%, ако сте под 59-1/2.

Има обаче някои обстоятелства, при които тегленето на заем от 401 (k), който изплащате с лихва, може да има смисъл, ако това ви помага да разрешите незабавна финансова главоблъсканица, която иначе би ви наранила в дългосрочен план.

Fidelity установи, че процентът на участниците с неизплатен заем от 401 (k) се е повишил леко през второто тримесечие до 17,1% спрямо 16,6% през първото тримесечие. Но тези 16,6% са най-ниските за всички времена, „много под броя на непогасените заеми, наблюдавани преди пандемията“, отбелязва компанията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР