Второто поколение на 308 стана „Автомобил на 2014 години в

...
Второто поколение на 308 стана „Автомобил на 2014 години в
Коментари Харесай

Цар лъв иска властта в сегмент С

Второто потомство на 308 стана „ Автомобил на 2014 години в Европа”. Сега чакаме дали третата генерация ще повтори триумфа на предшественика си в най-реномирания европейски конкурс. Моделът евентуално ще е измежду финалистите и в родното издание „ Автомобил на годината на България”. Но дали купата ще отиде още веднъж във витрината на Peugeot не е толкоз значимо. По-важното е, че през днешния ден и Peugeot, и 308 са в извънредно по-добра обстановка от преди осем години.

Френската марка приключи трансформацията си към първокласния завършек на всеобщия сегмент, като завърши пандемичната 2021 година с растеж от 5% на регистрациите по отношение на 2020-а. Нещо повече, 37 (сред които и България) страни усъвършенстваха рекордния си пазарен дял от 2015 година, а Peugeot 208 стана най-продаваният модел в Европа, до момента в който 2008 – най-продаваният автомобил в сегмент B-SUV.

308, въпреки това, наподобява толкоз друго, колкото е разликата в позиционирането на Peugeot от 2014 година към днешна дата. Не инцидентно точно с 308 се слага началото на новата бранд еднаквост, която се алармира с новото лого на Peugeot. Всички новости изправят 308 непосредствено против законодателя Golf, само че по-важното е, че Симба към този момент има съществени причини да се опълчи сполучливо на Скар за преодоляване на прайда. Първият подобен е дизайнът.

Дързък и съвременен, нещо в действителност друго в сегмент С. В предната част изпъква с радиаторната решетка, която носи новата емблема и еднаквост на марката. Тънките фарове (LED и матрични за равнище GT) и характерният светлинен автограф са познати, както и преминаващите през цялата ширина на задницата стопове, само че тук с по-атрактивна графика. Въпросната емблема, нападателните решетка в ризница начело и хромираните ауспуси откъм гърба, супер атрактивните джанти и нови цветове (седем на брой) открояват 308. Но същински впечатляващ е дългият, мощно полегат похлупак на мотора, който, комбиниран с ниската линия на покрива, основава доста спортно чувство. Предното стъкло е наклонено повече и е преместено по-назад за усъвършенстване на аеродинамиката.

Новата 308-ца е повишена по отношение на предшественика си, като междуосието е увеличено с цели 55 мм (2675 мм). С цел реализиране на впечатляващото образно наличие, за което приказвах доскоро, височината е понижена с 20 мм, само че това не се отразява на пространството в региона на главите. Увеличеното междуосие значи повече място на втория ред седалки, само че 308 към момента страда от лимитирано място в региона на коленете.

Интериорът е просто страховит. За това усещане своята роля имат преди всичко материалите. Седалките може да са с алкантара и масажна функционалност, като самият им дизайн е супер естетично изискан. По-важното е, че са сертифицирани от AGR, за което е оказал помощ и опитът на Opel.

Цялото показване на модела може да четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР