Второто по мащаб (след Досиетата от Панама) изтичане на поверителни

...
Второто по мащаб (след Досиетата от Панама) изтичане на поверителни
Коментари Харесай

"Досиета от Рая" - милиони документи разкриват как богатите крият парите си по британски офшорни зони

Второто по мащаб (след Досиетата от Панама) приключване на поверителни документи разкрива по какъв начин някои от най-богатите и известни хора на планетата, корпорации и държавни глави са изнасяли и изцяло законно не са записали пред данъчинте управляващи парите си в сметки по английските острови с офшорен статут.

Няколко европейски издания по едно и също време разгласиха извадки от 13.4 милиона файла с общ размер от 1.4 терабайта, обработвани близо една година от над 380 публицисти. Документите се простират до 70 години обратно във времето,

Данните идват от две компании, предоставящи сходни услуги, както и от фирмените регистри на 19 данъчни убежища, предоставени на немския в. " Зюддойче цайтунг ". Те са споделени от Международния консорциум на проверяващите публицисти с избрани издания, в това число " Гардиън ", Би Би Си, " Ню Йорк таймс " и " Новая газета ".

Проектът е наименуван " Досиетата от Рая " (Paradise Papers) поради това, че се споделя за протичащото се тук-там, множеството от които са наричани " божествен острови " като Каймановите, Бермудските и Британските Вирджински острови, н осъщо и от намиращите се до Англия острови Ман, Джърси и Гърнси.

В центъра на осведомителния масив е " Апълби " (Appleby) - адвокатска адвокатска фирма, фамозна с това, че обслужва най-вече високопоставени и авторитетни лица и корпорации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР