Второто класиране за прием на деца в детските градини, самостоятелните

...
Второто класиране за прием на деца в детските градини, самостоятелните
Коментари Харесай

Ето колко деца са приети на второ класиране за градини и ясли в София

Второто класиране за банкет на деца в детските градини, независимите детски ясли и подготвителните групи в учебните заведения в София се организира през днешния ден , оповестиха от пресцентъра на Столичната община (СО).

На второ класиране са признати 1146 деца.

Местата, които остават свободни за трето класиране са 2881.

От 30 май стартира записването на признатите деца , като срокът е до 17 часа на 3 юни.

За второто класиране бяха оповестени 4027 свободни места, като за тях са кандидатствали 14 508. От Следствен отдел към окръжна прокуратура оповестиха, че новите кандидатури, направени сред първо и второ класиране са над 1600. От Столичната община осведомят, че 1649 деца от кандидатствалите посещават и все още детска градина, само че желаят да бъдат преместени в друго детско заведение.

Всички некласирани деца на пет и шест години ще бъдат обхванати поради наложителния темперамент на предучилищното обучение. Родителите на неприетите деца имат опция да създадат нова класификация на желанията си според от останалите свободни места след първо и второ класиране. Следващото класиране ще е на 3 юни 2022 година

В момента се построяват 20 нови здания на детски градини и ясли в разнообразни региони на столицата, прибавят от Следствен отдел към окръжна прокуратура. До края на година се чака да завърши строителството на 14 от тях, като ще бъдат разкрити в допълнение още над 1100 места за деца в култивиран групи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР