Второто издание на фестивала на тортата Гараш ще се състои

...
Второто издание на фестивала на тортата Гараш ще се състои
Коментари Харесай

Сладка събота очаква жителите на Русе: Предстои фестивал на изкушенията

Второто издание на фестивала на тортата " Гараш " ще се състои на следващия ден в Русе. Програмата включва занимания и кулинарни наслаждения, сподели заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие на града Златомира Стефанова. 

Тя напомни, че съгласно проучване торта " Гараш " е основана през 90-те години на 19-и век от сладкаря Коста Гараш в Русе, който се базира на рецептата за виенската торта " Сахер ".

Фестивалът предлага състезания и надпревари. Ще има също кулинарни работилници и демонстрации. Началото ще бъде сложено с конкурс за най-хубава торта " Гараш ", основана от фенове сладкари. Участниците ще показват както типичен предписания на известния десерт, по този начин и свои разновидности. Жури от експерти ще избере най-вкусните торти.

Програмата включва още проява на началник Ради Стамболов, който ще зарадва присъстващите с така наречен Гараш трюфели. Предвидени са и музикални занимания - самодейността " Русе дирижира Операта " и осъществявания на камерен състав от Държавната опера в Русе. Ще има и огромна 3D-рисунка, отдадена на основания в Русе десерт, която ще бъде ситуирана на площад " Свобода ".

Фестивалът ще приключи вечерта с концерт на немския рапър Нана и със заря.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР