Второкласник от ОУ Христо Ботев във варненския кв. Аспарухово е

...
Второкласник от ОУ Христо Ботев във варненския кв. Аспарухово е
Коментари Харесай

Дете пострада заради паднала мазилка от тавана на класна стая

Второкласник от ОУ " Христо Ботев " във варненския кв. " Аспарухово " е потърпевш, откакто парче мазилка от тавана на класната стая се е откъртило и е паднало върху него.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието Венцеслава Генова заяви, че случаят е станал на 3 януари.

" Получих позвъняване по телефона от изпълняващия длъжността шеф на ОУ " Христо Ботев " за паднала част от тавана, която минава около тялото на едно от децата и му нанася контузия на ръката. Уведомени са родителите и здравното лице. Установено е, че ръката на детето не е счупена, само че защото случаят е станал в учебното заведение, по-късно бях документално известена за случая. С отчет уведомих и министъра на образованието ", изясни пред " Фокус " Генова.

Класната стая ще бъде ремонтирана, а цялата постройка е тествана, оповестиха от Община Варна.

През последните години на учебно заведение " Христо Ботев ", което е строено през далечната 1927 година, са отпуснати над 100 000 лева за поправки на покрива и на санитарни пространства, за замяна на дограми и на казан.

Оглед на сградния фонд на варненските учебни заведения стартира по самодейност на общинската дирекция " Образование и юношески действия ". Оттам напомнят, че шефовете на образователните заведения са разпоредители с делегирани бюджети, в границите на които са длъжни да поддържат в редовност материално-техническата база. При нужда и преценка те имат опция да оферират ремонтни действия за включване в финансовата стратегия на общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР