Второкласник от Индия стана най-младият сертифициран програмист в света, пишат

...
Второкласник от Индия стана най-младият сертифициран програмист в света, пишат
Коментари Харесай

6-годишен програмист влиза в Книгата на Гинес

Второкласник от Индия стана най-младият сертифициран програмист в света, пишат локални медии.

Архам Ом Талсания може да е единствено на 6 години, само че към този момент има сполучливо преминат изпит по притежаване на програмния език Python, освен това с 900 точки от 1000 вероятни!

Родено в Ахмедабад на 930 км от Делхи, момчето е от семейство на компютърни експерти. Архам постоянно гледал по какъв начин татко му работи у дома и това разпалило интереса му към програмирането. Още на 2 употребявал свободно таблет, на 3 разучил всички съществени операционни системи за компютри и мобилни устройства, а на 5 към този момент познавал добре графичните просветителни платформи, с които доста по-големи деца откриват света на ИТ.

" Той обича да играе игри на таблета - само че най-много игри, които изискват доста мислене. Най-интересно му е какво се случва зад кулисите - по какъв начин се прави една игра, кое по какъв начин работи в нея и така нататък ", споделя татко му, представен от bTV. Той почнал да го учи на езика, с който работи - Python, един от най-популярните и налични в света. В този миг станало ясно, че Архам има голям капацитет. Първоначално за по час-два, а по-късно и по през целия ден детето се занимавало с преодоляването на тънкостите в работата на софтуерния разработчик. Появили се и първите дребни стратегии, а и първите игри. Един ден попитал Архам майка си и татко си за техните документи и по този начин пристигнала привидно налудничавата концепция второкласник да се опитва наизпит, който е сложен дори за готови инженери. Резултатът към този момент е прочут - 900 точки, документ и място в Книгата за върхове на Гинес.

Предишният най-млад софтуерен разработчик е британче от пакистански генезис, което е било на " цели " 7 години.

Архам се приготвя за триумфа си като прави игри и това продължава да е главното му занятие. В момента самичък създава три - в две измерения, триизмерна и текстово основана. В свободното си време от програмиране и учене, момчето свири на пиано, а има и своя огромна детска фантазия: " Искам да основа специфичен робот, който да оказва помощ на хората в потребност! ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР