Второ Основно училище Никола Й. Вапцаров“ - Варна финализира в

...
Второ Основно училище Никола Й. Вапцаров“ - Варна финализира в
Коментари Харесай

Второ ОУ „Никола Й.Вапцаров“ успешно квалифицира педагози по проект “Нека водим света заедно“

Второ Основно учебно заведение „ Никола Й. Вапцаров “ - Варна завърши в края на месец януари 2024 година следващ план по стратегия Еразъм+ - „ Нека водим света дружно “,  Ключова активност КД-1,  просветителна подвижност за образование за повишение квалификацията на личния състав.



Две групи от по 5 учителя плюс по един учебен психолог взеха присъединяване в авансово контрактувани с две разнообразни организации обучителни курсове на тематики:

„ Използване на принадлежности и способи от формалното, неофициалното и информалното образование в класната стая на начален стадий “ и „ Обучение в дух на разнообразие, приемливост и дейна гражданска позиция в класната стая на 21 век “.



Участието на фрагментите на Второ ОУ „ Н.Й.Вапцаров “ в този план е естествено продължение и надграждане на усвоени към този момент познания и умения, като задачата на управлението на учебното заведение е да продължи да квалифицира свои учители посредством присъединяване в структурирани курсове в чужбина.



В рамките на предходните курсове по стратегия Еразъм + участниците усъвършенстваха уменията си да работят в екип и усвоиха и приложиха нови способи на образование, което издигна имиджа на учебното заведение и го направи едно от най-предпочитаните в града.

Част от постигнатите резултати за възпитаници и учители са:

- Получаване на познания за водене на образования за възстановяване процеса на образование на учениците в дух на приемливост и интензивно присъединяване в живота на общността;

- Запознаване с способи от неофициалното обучение, които учителите могат да ползват в работата си;

- Изграждане на умения за образование на учениците в отговорно държание и почитание към различията;

- Приемане и ценене на самостоятелните особености на учениците;

- Придобиване на умения за работа в екип в интернационалните групи;

- Намаляване броя регистрирани прояви на експанзия и непоносимост към съученици;

- Запазване на нулевия брой отпаднали възпитаници от просветителния процес;

- Подобряване на психоклимата в класовете в учебно заведение след осъществяване на вътрешно-училищна подготовка с учителите и следващи образования с учениците;



Ръководството и цялата учителска гилдия смята, че учебното заведение е основен фактор за превъзмогване на отрицателното отношение към разликите сред хората, и осъзнаването на тази роля изисква учителите да имат съответните познания, умения и пълномощия, с които да влияят на учениците за превъзмогване на зародили проблеми и като цяло за възстановяване на психоклимата в класната стая на 21 век и учебното заведение.

Второ ОУ " Никола Й.Вапцаров " се стреми образователният развой да дава отговор на потребностите на всички възпитаници, учители и родители в актуалното ни общество.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР