Второ мощно земетресение за по-малко от 7 часа, този път

...
Второ мощно земетресение за по-малко от 7 часа, този път
Коментари Харесай

Втори мощен трус в рамките на броени часове удари друг район на Китай - Синцзян

Второ мощно земетресение за по-малко от 7 часа, този път с магнитуд 6,6, удари тази заран различен регион на Китай - Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион в най-западната част на страната, край границата с Казахстан. Засега няма информация за потърпевши и опустошения, съобщи ТАСС, цитирайки Европейско-Средиземноморския сеизмичен център.

Епицентърът е бил в едва обитаем регион на 374 км западно от провинциалната столица Урумчи и на 104 км от казахстанския град Достик, на дълбочина 11 км. Според други данни - на Геологическата работа на Съединени американски щати, представена от Франс прес, магнитудът е бил 6,3. Няколко минути след първия трус е последал втори с магнитуд 5,2.

Късно нощес трус с магнитуд 6,5 разклати югозападната провинция Съчуан. До момента е известно за 9 убити и за над 160 потърпевши там, само че опасенията са за доста повече жертви. Има и съществени опустошения. Там към този момент са регистрирани 769 вторични труса, като магнитудът на множеството от тях не е превишавал 3,9.

По предварителни оценки епицентърът е бил на 280-300 км северозападно от провинциалната столица Чънду. Подземните талази обаче са били усетени в разположените много надалеч мегаполиси Ланчжоу, Чунцин, Минян и Сиан.

Разстоянието сред епицентровете на двете мощни трусове с няколко часа разлика е 2200 км съгласно Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР